Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her er Pogo 30eren i havn, stadig med sejl på. I mere end 17 timer forsøgte redningsfolk både i vandet og i luften med helikopter at redde personen, men han var rodet ind i reb og blødte voldsomt og senere faldt sejleren ned på bådens dæk, hård kvæstet og bevidstløs.
Kort Nyt
Det var udfor Fuerventura at tragedien indtraf. Båden blev siden slæbt til Gran Canaria. Arkivfoto: Troels Lykke

Sejler død efter han hang i masten i mange timer på en Pogo 30, hvor han slog sig til blods

To personer var på en Pogo 30, hvor en sejler i lang tid hang med hovedet ned fra masten og døde tragisk tæt på Fuerteventuras nordvestlige kyst. Høje bølger gjorde at de spanske myndigheder ikke kunne komme om bord på båden så blev der sendt dykkere fra Civilgarden.

Af Troels Lykke |

Redningsaktionen var mod uret, for den var helt gal på en Pogo 30, Poppy, hvor en sejler mellem natten søndag til mandag i denne uge, hang fast i masten med hovedet ned i høje bølger.

Den franske sejler døde tragisk og på billeder ses der blod på en radar i masten fra den forulykkede sejler, mens en anden sejler i chok stod cockpittet og var magtesløs.

Ulykken skete søndag mellem Fuerventura og Gran Canaria (se kort).

I mere end 17 timer forsøgte redningsfolk både i vandet og i luften med helikopter at redde personen, men han var rodet ind i reb og blødte voldsomt og senere faldt sejleren ned på bådens dæk, hård kvæstet og bevidsteløs, skriver en spansk avis, der viser billeder af båden i havn i Gran Canaria

Hverken heliopter eller redningsbåd kunne hjælpe

Den tragiske episode begyndte omkring klokken 20.00 søndag , da et af besætningsmedlemmerne på Poppy rapporterede til redningstjenesten Salvamento, at hans partner havde været ude for en ulykke og var blevet fanget i masten.

Ved ankomsten fandt de en mand på dækket og hængende og blødende voldsomt. Men hverken helikopterbesætningen eller bådbesætningen kunne gøre noget.

Den kraftige vind forhindrede redningsmanden i at få adgang til manden, der var viklet ind i masten, og han var kun i stand til at evakuere de andre sejlere, som var på dækket, i en tilstand af chok .

Allerede mandag morgen prøvede en anden helikopter og et større redningsskib mobiliseret fra Fuerteventura, Guardamar Polimnia, men på grund af vejrforholdene ikke kunne andet end at blive ved siden af ​​sejlbåden.

På det tidspunkt hang besætningsmanden ikke længere fra bådens mast, men lå på dækket bevidstløs, hvis ikke allerede død.

Sendte største redningsbåd fra Las Palmas

Stillet over for en sådan situation valgte redningstjenesten Salvamento at sende et af de største skibe fra Las Palmas, Gran Canaria, et af de største skibe i sin flåde, slæbebåden Miguel de Cervantes, med et hold dykkere fra Civilgarden .

På vejen lykkedes det Polyhymnia at få fat i sejlbåden og slæbe den mod Gran Canaria.

Civilgardens dykkere var i stand til at gå ombord på skibet og fjerne liget fra båden. Der var gået næsten 20 timer siden alarmeringen.

Både liget af den afdøde og sejlbåden blev overført til Gran Canaria. Retspolitiet efterforsker sagen.

content-loader
content-loader
content-loader