Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I et kvarter lå Sten Sørensen i vandet, mens han kunne se båden blive mere og mere omsluttet af flammer. Endelig kom der så en lodsbåd. Arkivfoto: Troels Lykke

Sten var døden nær, da hans båd brød i brand - da ruderne sprang i eksplosion hoppede han i vandet

En voldsom brand på en båd i Limfjorden kunne være endt helt fatalt. Sten var døden nær, da hans båd brød i brand i motoren. En sen augustaften i år var Sten Sørensen på vej hjem til Skive i sin kammerats båd.

Af Troels Lykke |

Ved 21-tiden var Sten Sørensen kommet til Limfjordens munding ved Hals efter en tur i Helsingør.

Kort tid efter han og båden var kommet ind i Limfjorden, opdagede han, at der var udbrudt brand i bådens motor. Han tog hurtigt kontakt til redningstjenesten. De fortalte ham, at det bedste, han kunne gøre, var at vente så lang tid, han kunne på dækket for ikke at blive udmattet i vandet.

Alligevel blev Sten Sørensen nødt til at bevæge sig ned i båden, hvor der allerede var meget gang i branden, for han skulle have fat i nødraketter, så han kunne vise redningstjenesten, hvor han befandt sig.

Mens branden fortsat udviklede sig nede i båden, ventede Sten Sørensen på dækket, indtil han følte sig tvunget til at springe overbord.

- Da ruderne sprang ved en eksplosion, hoppede jeg i vandet. Jeg sendte nødraketter op og havde allerede en aftale med redningstjenesten, fortæller Sten Sørensen til TV2 Nord. (Se foto af båden i brand)

Røgforgiftning og vand i lungen

I et kvarter lå Sten Sørensen i vandet, mens han kunne se båden blive mere og mere omsluttet af flammer. Endelig kom der så en lodsbåd.

- Jeg fik en slem røgforgiftning og blev indlagt på sygehuset. Jeg har vand i den ene lunge og slået min nakke og ryg, siger Sten Sørensen, om de skader han fik i forbindelse med den voldsomme brand.

Selvom lodsbåden ankom til branden, måtte Sten Sørensen vente yderligere. Det var først, da en helikopter ankom, at han blev hejst op af vandet. Alt imens var båden fortsat i brand, og flere timer efter Sten Sørensen var blevet reddet op af vandet, kæmpede brandfolkene stadigvæk med at få styr på branden.

Kilde. TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader