Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom jubler efter hun lørdag vandt sidste sejlads i Den Haag. I dag søndag afgøres det om hun igen vinder guld i ILCA 6. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Rindom ses her forleden. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Anna Munch blev 12 til VM i ILCA 6. Foto: Peter Brøgger

Rindom vinder sidste fleet-sejlads ved VM i Haag og kvalificerer ILCA 6 til OL - i dag afgøres medaljer

Med en førsteplads rykker Anne-Marie Rindom op på en andenplads og er nu kun fire point efter førende i ILCA 6 før Medal Race i dag søndag. Anna Munch blev 29er i sidste sejlads og når derfor ikke finalen, da hun lørdag sluttede på en 12. plads. Danske windsurfere sluttede langt fra top ti.

Af Troels Lykke |

Horsens-sejleren Anne-Marie Rindom, der til dagligt bor og træner i Aarhus, kan i dag vinde VM i Den Haag.

For med en førsteplads i 10. og sidste fleet sejlads, lørdag i ILCA 6, er Rindom nu kun fire point efter førende, schweiziske Maud Jayet, der tog en 13. plads,  viser resultatlisten fra Holland.

Anna Munch fra Køløvig Bådelaug tog desværre en tung 29. plads i 10. sejlads og når ikke Medal Race i dag, da hun sluttede på en samlet 12. plads. Kun de ti bedste sejler Medal Race.

49erFX og windsurfere færdig

Dansk Sejlunion skrev fredag på landsholdets facebook-side:

Vi har haft meget let vind i dag, hvilket har betydet udsættelse på udsættelse dagen igennem. Til sidst lykkedes det at få gennemført 49ernes Medal Race, men det blev desværre dagens eneste sejlads.

49erFX afsluttes derfor uden den afgørende sejlads, og Johanne og Andrea Schmidt slutter VM på en samlet 10. plads.

Også windsurferne er færdige med sejladser og får ikke mulighed for at rykke på placeringerne fra i går. Det lykkedes desværre ikke at kvalificere Danmark i denne omgang for hverken kvinder eller mænd.

Særligt hos mændene havde Johan Søe dog en god mulighed for at opnå en nationsplads i dag (fredag), hvis de ellers havde fået de planlagte fem sejladser.

Med syv point op til top 11 nationer ville der have været masser at sejle om. Sådan blev det desværre ikke, men heldigvis kommer der flere muligheder! Det glæder vi os til