Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Flexofold går op i størrelse med nyt nav til SD15 sejldrev

Flexofold, en af verdens førende producenter af foldepropeller til sejlbåde, lancerer et nyt og forbedret SD15 propelnav til SD15 sejldrevet, der er skabt hjemme i Vejle på en topmoderne og fuldautomatiserede fabrik med CNC-udstyr og robotteknologi.

Af Troels Lykke |

Det nye store propelnav, som er designet af ingeniører og teknikere hos Flexofold og Yanmar, ligger plan med sejldrevets gearhus. Dette betyder mere effektivitet gennem lavere modstand under sejl.

Navet, som er produceret i en nikkel-aluminium-bronze legering, er designet til Flexofolds 3- og 4-bladede foldpropeller til sejldrev og fremstillet i Danmark.

Kristjan Pigsborg Kristjansen, chief sales & marketing, hos Flexofold:

"I nogen tid nu har vi set en stigende efterspørgsel fra vores kunder efter et større nav for at skabe en tættere pasform til sejldrevets gearhus for at reducere modstand. De resulterende æstetiske rene linjer, teamet har skabt, har givet et mere behageligt produkt, hvilket er en bonus.'

Det nye SD15 nav vil være tilgængelig for bådebyggere fra maj 2023. Sejlere, der ønsker at installere en foldepropel, kan kontakte Flexofold eller besøge hjemmesiden på flexofold.com

Bygges med CNC-udstyr og robotteknologi

Flexofold har netop fejret 30 års jubilæum og er i dag en af de mest erfarne og innovative producenter af foldepropeller til sejlbåde. I den topmoderne og fuldautomatiserede fabrik i Vejle med CNC-udstyr og robotteknologi designes og distribuerede propeller ud til hele verden.

Udvalget af 2-blade, 3-blade og 4-blade propeller leveres direkte til skibsværfter og til private bådejere over hele verden og anvendes som standardudstyr eller option hos et stigende antal bådeværfter, herunder Beneteau, Jeanneau, Lagoon, Hanse, Dehler, Elan, Grand Soleil, Bavaria, Hallberg-Rassy, Swan, Oyster, X-Yachts, Torqeedo og mange flere.

content-loader
content-loader
content-loader