Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Limfjordens Helte ses her med Mathias Tøttrup Emmering, Villiam Jensen, Freya Kibæk Beck, Alexander Nissen og Mikkel Petersen. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads

Liga-nyt fra 2. division: Limfjordens Helte vinder i Helsingør med Villiam Jensen som rorsmand

Det var marginalerne der afgjorde topplaceringerne til Sejlsportsligaens 2. divisionsstævne i Helsingør, hvor top 3 blot var adskilt med ét point. Limfjordens Helte løb med den samlede sejr, ovenpå en vanvittig tæt kamp med Svendborg Fynske Bank og Skovshoved Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Der var havblik lørdag morgen, og det var ikke til at komme udenom: Sejladserne måtte udskydes. Efter halvanden times ventetid var nogle af sejlerne på grænsen til at hoppe i badetøjet, da meldingerne fra dommerbåden på vandet fortsat ikke var håbefulde, skriver Sejlsportsligaen til bådpressen.

Med ét skete det dog, der var vind! På ingen tid var alle klar i sejlertøjet, og stævnets første flight blev skudt i gang kort efter. Derfra var det lidt op og ned med flere venteperioder, og det endte med 3 overståede flights om lørdagen.

Om søndagen sad vejret lige i skabet, og der blev klemt alle de sejladser ud af dagen der kunne lade sig gøre.

Èt point adskilte top 3

Det var en vanvittig tæt kamp mellem top 3 holdene, hvor kun ét point adskilte første- og tredjepladsen. Limfjordens Helte ryddede bordet på førstedagen, med 3 ud af 3 førstepladser. Svendborg Fynske Bank gjorde ellers hvad de kunne for et comeback på andendagen med 5 ud af 5 førstepladser. Limfjordens Helte fastholdt dog den samlede førsteplads.

Villiam Jensen, rorsmand fra Limfjordens Helte, udtalte om sejren:

”Vi er utroligt stolte og glade over den præstation vi har leveret i weekenden. Der er mange gode hold med i år, men vi har bevist, overfor os selv, at vi med mange timers træning kan komme langt. Vi var aldrig kommet til det niveau vi er på nu, hvis ikke det var for vores træner, venner, Sejlklubben Limfjorden og de gode rammer som sejlsportsligaen danner. 

Han siger videre.

"Vi er et forholdsvis nyt hold, i en klub der for første gang har et reelt hold med i Sejlsportsligaen. Vi er ikke bange for at sætte vores forventninger til hinanden højt, og da vi i efteråret blev enige om at skulle stille et hold til sæsonen 2023, var det også med et mål op at rykke op i 1. division. Vi tror på at vores viljestyrke kan bære os langt, og vi stopper ikke træningen her, men fortsætter så vi er helt klar til stævnet i Aarhus.”

Man kan følge med i holdets træning og stævner på deres instagram @limfjordens_helte

Næste stop - Århus

Sejlsportsligaens 2. division lukkede og slukkede Sjælland Rundt Sailing Week, som den sidste af de mange aktiviteter på havet ved Helsingør Havn den seneste uge.

Næste Sejlsportsligastævne i år er 1. division Århus d. 12.-13. August, og 2. division Århus 19.-20. August samtidig med X-Yachts Gold Cup.

Top 3 til Helsingør 2. Division

  1. Limfjordens Helte – 16 point
  2. Svendborg Fynske Bank – 17 point (6 førstepladser)
  3. Skovshoved Sejlklub – 17 point (3 førstepladser)

Se den samlede tabel her.

Se billederne fra Sejlsportsligaen i Helsingør på vores facebookside her

 

content-loader
content-loader
content-loader