Gå til hoved-indhold
Havne
Sådan ser det ud i Nivå her til morgen. Foto: Leif Leif Gottschalk

Fredag morgen: Vandstanden topper snart - højdespringer er indtil videre Hornbæk

Vandstanden stiger nu kraftigt og det bliver den ved med de næste timer. Værst ser det ud i Hornbæk, her står vandstanden på over 150 centimeter i forhold til normalt. Her forventes vandstanden at stige yderligere og nå op på omkring 165 centimeter over normalen mellem klokken 10 og 11.

Af Troels Lykke |

Pias mere sydlige bane er godt nyt for de mange, som frygtede vandstanden i Roskilde Fjord og Isefjord.

Selvom vandstanden stadig når et kritisk niveau, ser det nu ud til, at den når den lave ende af DMI's varsel, med omkring 1,6 til 1,75 meter over daglig vande – i stedet for op til 1,9 meter, det fortæller TV 2.

DMI varsel for forhøjet vandstand - udsendt fredag morgen

Stormlavtrykket Pia ligger over Letland og fortsætter langsomt østover. Vi er nu kommet under kriterierne for vindvarsel, men det vil fortsat være blæsende med vindstød op til stormende kuling. På Bornholm og ved Vestkysten vil der frem til i aften kunne være vindstød op til stormstyrke. Vinden ventes langsomt at aftage i løbet af dagen.

Den kraftige vind giver forhøjet vandstand især i Vadehavet, Limfjorden, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund.

Kritisk i Isefjord og Roskilde Fjord

I Limfjorden samt i Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund ventes i løbet af fredag forhøjet vandstand på 130-160 cm over dagligt vande. I Isefjord og Roskilde fjord kan vandstanden nå 140-190 cm over daglig vande frem til lørdag middag.

Oveni er der torsdag faldet 10 til 20 mm regn, som giver øget afstrømning i vandløbene hele fredagen, hvilket øger risikoen for oversvømmelser især ved udmundingen af vandløbene.

Den forhøjede vandstand i Kattegat betyder at vandet ikke kan løbe ud som normalt. Dette kan give øgede problemer ved områder langs Jyllands østkyst, Limfjorden, Nordsjællands kyst, inkl. fjordene, og nord- og østkysten på Fyn.

Meteorolog Hans Peter Wandler, den 22. december kl. 08.10.

Kilde: www.dmi.dk/varsler

content-loader
content-loader
content-loader