Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
– Jeg ringede til mine venner, og de forsøgte at kontakte mig, men jeg mistede signalet. Der var ikke andet, jeg kunne gøre, end at vente, fortæller Elvis Francois. Foto: Troels Lykke

47-årige mand overlevede 24 dage på havet levede af ketchup, hvidløgspulver og bouillonterninger

Sejleren Elvis drev til havs, mens han var ved at reparere sin sejlbåd ud for den caribiske ø St. Martin. For at blive set havde sejleren skrevet "Help" på dækket af sin båd, og da et fly fløj over ham, blinkede han med et spejl – og det blev hans redning. 

 

Af Troels Lykke |

Menneskets overlevelsesinstinkt kan få én til at tænke i yderst kreative baner, og det er dominikanske Elvis Francois et levende bevis på. 

Den 47-årige mand overlevede 24 dage på havet, og det var kun ved at tænke i utraditionelle baner, at manden til sidst blev reddet i land. Det skriver New York Post, skriver Se & Hør

Sejleren drev til havs, mens han var ved at reparere sin sejlbåd ud for den caribiske ø St. Martin i De Nederlandske Antiller.

– Jeg ringede til mine venner, og de forsøgte at kontakte mig, men jeg mistede signalet. Der var ikke andet, jeg kunne gøre, end at vente, fortæller Elvis Francois. 

Opsamlede regnvand

I 24 dage drev han rundt på havet, og han ernærede sig ved at spise ketchup, hvidløgspulver og bouillonterninger fra Maggi. Desuden opsamlede han regnvand, som han drak. 

For at gøre ondt værre tog hans sejlbåd vand ind, så meget af tiden skulle han bruge på at skovle vand ud af båden. 

For at blive set havde sejleren skrevet "Help" på dækket af sin båd, og da et fly fløj over ham, blinkede han med et spejl – og det blev hans redning. 

En containerskib samlede ham op, og han var drevet 120 sømil ud for den columbianske havneby Cartagena.

Kilde. Se & Hør (New York Post)

content-loader
content-loader
content-loader