Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
2. divisionen i Svendborg gik vildt for sig. Foto: Frederik Sivertsen

Svendborg og Thurø ryddede podiet i Svendborg under Sejlsportsligaens 2. division

De sydfynske lokalhold tog alle podiepladserne til sæsonåbningen af Sejlsportsligaens 2. division, med de lokale helte Svendborg Fynske Bank øverst på podiet.

Af Anna Brinch |

Der var lagt op til højspændt action på banen til sæsonåbneren i Svendborg med rekordmange 27 hold, 9 både på banen og friske vindforhold. Det blev der i allerhøjeste grad leveret på, med en masse tætte sejladser, hvor sejlerne pressede hinanden til det yderste. 

Lokal dominans

Klubberne fra svendborgsund må have været ude teste de lokale forhold en ekstra gang i år, for de løb med hele podiet. Værtsklubbens hold Svendborg Fynske Bank endte øverst på podiet, efter et fænomenalt stævne med 8 førstepladser.

Rasmus Fabrin som sad ved roret udtaler:

- Stævnet i Rantzausminde kunne ikke være bedre for os som hold og som klub. Det at et nyt hold bestående af ungdom på den måde kan lægge hårdt arbejde, og så komme ud og kæmpe med på den måde. Magisk og opløftende! Endnu federe er det at se de 2 besætninger fra Thurø sejlklub stå ved siden af os. Det underskriver kun at den træning vi har givet hinanden har gjort at vi starter sæsonen med et højt niveau. Svendborg Sunds Sejlklub i samarbejde med Sejlsportsligaen afviklede et flot stævne med god stemning og fed kapsejlads, så vi er kun klar til resten af sæsonen!

Thurø Pirates og Thurø Brothers, som deltog på et wildcard, endte som hhv. 2. og 3. plads. Det skete efter en ufattelig spændende sidste sejlads, hvor KAS Racing Two ellers lå lunt i svinget til at tage den samlede 2. plads, men en straf kostede dyrt, hvorefter de endte på en samlet 4. plads. 

Næste stop Sjælland Rundt Sailing Week i Helsingør

Sejlerne mødes næste gang i 2. division i Helsingør, hvor der bliver én stor sejlerfest i form af Sjælland Sailing Week fra d. 10.-18. juni. Der bliver fyldt med sejleraction i Helsingør, med alt fra Sejlsportsligaens små baner lige foran havnen, til distancesejlerne der stiller til start til Sjælland Rundt, Anholt Race og ORC Double Handed European Championship.

Top 3 – Svendborg 2. division:

Svendborg Fynske Bank – 22 point

Thurø Pirates – 31 point

Thurø Brothers – 32 point

Se TV 2 Fyn 2 indslag 17 minutter og 15 sekunder inde i udsendelsen

Se alle billederne fra Svendborg 2. division her

Se den fulde resultatliste her

content-loader
content-loader
content-loader