Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses de danske mestre i Yngling, March, Michael og Kristian. Privatfoto
Kapsejlads
Den 24 går i mål på Furesøen.
Kapsejlads

Veteranen Empacher, Wain og Schaldemose går efter VM-guld hjemme i Sundby efter DM-sejr på Furesøen

62-årige Michael Empacher VIL vinde sit 3. VM i Yngling. Og det gik godt med rorsmand Marc Wain Pedersen og den anden gast Kristian Schaldemose ved DM i Yngling med placeringer 2-1-1-1-4-1-1-1 i en ældre dame fra 1972. Empacher vandt også VM i Yngling i 1986 og 1991.

Af Troels Lykke |

Michael Empacher vil vinde sit 3. VM som gast i Yngling. Han vandt VM-guld i Yngling i 1986 med rorsmand Theis Palm og i 1991 med rorsmand Bo Selko. Og i år er der VM i Sundby den 22.-29. juli på Michael Empachers hjemmebane.

Gast og taktiker om bord, Empacher, forklarer til minbaad.dk om vejen mod DM og VM:

- Det er primært mit soloprojekt, og en VM-drøm jeg vil forfølge sammen med drengene Marc Wain Pedersen og Kristian Schaldemose. Første opgave va at få Sundby Sejlforening Klubbåden fra 1972 klar til DM og VM. Det var to måneders hårdt arbejde på klubbåden Ginger. Defekte dele blev også udskiftet og der kom nye sejl på den gamle dame YD 24.

Seks førstepladser

Og den gamle dame havde ikke det ene ben i graven, for trioen vandt DM på Furesøen, hvor Farum Sejlklub var vært. Det skete med bl.a. seks førstepladser i den lette vind, hvor der lørdag blev sejlet fem sejladser og 3 sejladser søndag for de 18 både, hvor både baneleder og Farum Sejlklub blev rost.

De slog blandt andet den anden verdensmester i Ynglinge-klassen, veteranen Mikkel Hartvig, der heller ikke lige er gået ud af gymnasiet.

Der ventes 60 både til VM i Sundby fra den 22. til 29. juli i år. 

Så Michael du tror på VM-guld, der kan blive dit 3. i klassen?

- Jeps, jeg tror på det, vi har et godt hold og båden er super. Det er sku da bæredygtig, lyder det fra den 62-årige sejler, der tilsyneladende stadig i er i god form. 

Empacher: Man skal turde at vinde

Om holdets opgaver om bord siger 62-årige Empacher:

- Kristian har ansvaret for al justering ombord, og vi er sammen om taktikken, og jeg har heldet med i båden og bidrager til den positive stemning, elsker at piske så meget selvtillid ind i deres krop og sjæl, jeg ved hvad det kræver. Man skal turde at vinde, det er desværre mange der ikke kan. Positiv og troen på egne evner, er mit motto, og man må gerne drømme stort selvom jeg er lidt ældre end Marc og Kristian.

DM i Yngling 2023, Furesøen, 18 både

Guld. Marc WAIN PEDERSEN, Kristian SCHALDEMOSE, Michael EMPACHER
Sundby Sejlforening    

Sølv. Mikkel HARTVIG ANDERSEN, Thomas OLSEN, Niels SIGGAARD ANDERSEN
      Kongelig Dansk Yachtklub  

Bronze. Frederik BERG, Niels IPSEN, Konrad Hans FLORYAN, Hellerup Sejlklub

Fuld resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader