Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Sådan monterer du din båds presenning med mast på - gør det på en stille dag med en ven

Det er efterår og presenningen skal på. Thomas Iermiin fra GP Covers viser her på en 35 fods Elan i Egå Marina, hvordan man monterer en let, åndbar fibertex-presenning, når båden er på land og masten er på. Se minbaad.dks video og få gode tips.

Af Troels Lykke |

Det er nu at bådene kommer på land i havnene og der er mange typer presenninger derude.

Her viser vi en fra GP Covers, hvor ejer af firmaet, Thomas Iermiin viser med sin kollega, Lasse, hvordan man monterer en vinterpresenning i fibertex-dug på sin båd, når den er på land og masten er på.

Når du gør monterer presenningen, så gør det på en stille dag og vær to til det, og pas på du ikke falder ned på båden, fortæller chef for GP Covers i Skødstrup ved Aarhus, Thomas Iermiin til minbaad.dk.

Presenningen monteres på stativ i aluminium på dækket. Et stativ, der flugter med bommen, der bliver om bord. Stativet har spær ud til siden og med støtter, der er monteret i septerfødder ude i siden.

Delt i to

Presenningen er delt i to, en foran masten og en bagved. Først sættes det forreste stykke på og derefter rulles det bageste stykke ud over bommen. 

Når presenningen er på, skal man stramme under dæk, her skal man starte fremme med at stramme og kom ned til båden 2-3 uger efter den monteret for at spænde presenningen efter, forklarer Thomas Iermiin.

content-loader
content-loader
content-loader