Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En fast glas “forrude” og store dele af cockpittet er overdækket - hvilket er fedt til sejlads på åbent hav, fortæller Gustav Rosentoft. Privatfoto
Kort Nyt

Drømmebåden var i Sverige: Unge Gustav og Bertil har fundet deres båd: En Comfort 32 Commander

Med tre måneder til afgang til Middelhavet, har de 20-årige Gustav Rosentoft og Bertil Konow nu underskrevet en købsaftale på den båd, der skal være deres hjem det næste år. En Comfort 32 Commander, som i denne uge skal sejles hjem fra Malmø.

Af Cille Rosentoft |

Cilles søn Gustav på kun 20 har købt båd. Nu fortæller Cille om købet.

Sidst vi delte bådnyheder fra Gustav og Bertil, der skal sejle fra Danmark til sommer, var de faldet pladask for en Bandholm 27. De var overbeviste om, at det var den rette båd for dem. 

Det er ingen hemmelighed, at der ikke snakkes om meget andet end både i familien Rosentofts hjem for tiden. Så meget, at jeg ind imellem er nødt til at fjerne mig fra det.

Der er ingen bådannoncer, der er blevet overset af hverken Gustav, Bertil eller min skipper, Christian. De kender alle både på det danske marked og mange af dem diskuteres over middagsbordet, morgenmaden eller midt i madpakkesmøring. Fordele, ulemper, priser, sikkerhed og motorstørrelse.

Det er svært at have en samtale med dem, som ikke handler om både. Og selv om min skipper altid kigger efter en større båd og meget ofte drømmer om en tur i Stillehavet (som han i øvrigt mener, at jeg har lovet ham), så er det intet imod dét, der har foregået herhjemme de sidste mange måneder.

Drømmebåden var i Sverige

Men nu er de mange diskussioner overstået. Nu er båden fundet og købt for 140.000 svenske kroner, hvilket kun er 93.000 danske kr..

Det endte med at drengene måtte udenfor Danmarks grænser og et lille akut smut til Malmø, hvor det viste sig at drømmebåden gemte sig.

Gustav og Bertil bevægede sig væk fra en Bandholm 27 og faldt for en Comfort 32 Commander, som var slået op på det svenske site Blocket. Den svenske pendant til Den Blå Avis.

Det er ikke længere muligt for danskere at få adgang til annoncer på Blocket, men en sød og hjælpsom følger, hjalp drengene med at skabe kontakt til sælger, og dagen efter havde de en aftale. Det viste sig at være meget heldigt, at de rykkede hurtigt:

- Den lave pris gjorde selvfølgelig også, at vi ikke var de eneste, der gerne ville have fingrene i det fine skib, fortæller Gustav og fortsætter: Jeg fandt den på Blocket.se dagen efter den blev postet og kort efter postede den populære instagramside @how.to.buy.sailboat også det skarpe tilbud - også der var der enormt stor interesse for båden, fra mange udenlandske købere. På magisk vis fik vi landet en aftale tidligt næste dag - som de første af mange købere, der fik lov at se båden. Så da båden var set fredag morgen, gik der ikke mere end fem minutter, før handlen var gjort, og sælgers hånd var trykket. Båden var sgu vores!, griner Gustav lettet.

Båden er fundet og købt

Gustav og Bertil er ikke i tvivl. De har fundet den rette båd, de ved dog ikke hvor gammel den er, men de mener den er fra 70erne.:

- Vi endte med denne båd af flere årsager. For det første var det et utroligt godt tilbud, altså utrolig meget båd for ikke særligt mange penge. På grund af den billige pris var det pludseligt muligt for os at eje en båd, der tidligere ville have været helt udenfor vores liga, forklarer Gustav smilende og fortsætter: Båden er 32 fod, har agterkahyt og ratstyring og det er alt sammen ting, som vi ikke før havde set som en mulighed. Kort sagt er vores nye Comfort 32 Commander, bare mere end alt andet, som vi før har kigget på. Den er længere, bredere, der er mere plads og der er mere komfort. Derudover er der en fast glas “forrude” og store dele af cockpittet er overdækket - hvilket er fedt til sejlads på åbent hav, afslutter Gustav - og han ved, hvad han taler om. Han har haft utallige vagter på åbent hav og ved hvilken betydning det har, at kunne sidde trygt og sikkert.

For hans mor er det også virkelig dejligt at vide, at han skal sidde i et trygt og sikkert cockpit.

Nu skal vi skabe et hjem

Det er en familie, der - af flere forskellige årsager - ånder lettet op. Nu skal der ikke længere følges med i alle bådannoncer og det i sig selv vil give en masse tid.

Humøret er meget bedre hos de to unge mænd, som nu kan kaste sig over “projekt sæt båd i stand”, min skipper skal ikke længere lede efter mulige fejl og være ham der slukker drømmene i Gustavs og Bertils øjne. Nu kan vi handle. Hente båd, sejle den hjem, sætte den i stand, lære den at kende og sætte endnu mere gang i drømmene.

Denne uge skal båden sejles hjem og der skal findes en midlertidig plads, hvor den kan ligge, indtil der er afgang fra Danmark i slutningen af juli. Det føles ikke lige så vildt og skræmmende, som jeg troede, at det ville gøre. Det føles rigtigt og jeg har stor tiltro til, at netop denne båd er den rigtige for drengene. Nu kan vi hjælpe med at skabe et hjem.

content-loader
content-loader
content-loader