Gå til hoved-indhold
Havne
Glemmer man at vende skiltet, har nogle havne et sms-system, hvor man melder ind, når man forlader sin plads. Andre klarer det med opkald til havnekontoret og flere steder går havnepersonalet ud og vender skiltet. PR-foto

Ferietid: Husk at vende gæsteskiltet fra rød til grøn på din havneplads

Vi kender det alle sammen. Man ankommer til en fyldt sommerhavn og pladser står tomme med et rødt gæsteskilt. Fordi skiltet ikke er vendt til grøn, lyder det fra Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der slår et slag for at vi skal huske at vende skiltene i havnene.

Af Troels Lykke |

”Det er helt afgørende, at vi alle husker hinanden på at vende gæsteskiltet fra rød til grøn, når man sejler ud af havnen i længere tid,” siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID).

Det er god service overfor gæstesejlere, men kan også sikre havnen indtægter, så der er penge til at vedligeholde og udvikle havnen for. Dermed undgår man også, at manglende indtægter på gæstepladser bliver en økonomisk byrde for havnens fastliggere.

I alles interesse
Med en travl sæson i vente, kan bådejere hjælpe med at frigøre pladser i havnen, ved at vende gæsteskiltet til grøn, når man forlader sin hjemhavn.

Glemmer man at vende skiltet, har nogle havne et sms-system, hvor man melder ind, når man forlader sin plads. Andre klarer det med opkald til havnekontoret og flere steder går havnepersonalet ud og vender skiltet.

”Det er i alles interesse at byde gæster velkommen på havnen. Hvis vi som turismeområde skal bevare det gode serviceniveau og skabe en omsætning, der gavner drift og udvikling i havnene til fælles bedste,” slutter Jesper Højenvang.

content-loader
content-loader
content-loader