Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Historie, nostalgi og gode minder blev skyllet væk i løbet af natten til den 21. oktober 2023. Kun få af de 19 strandhuse overlevede på Ærø. Arkivfoto: Troels Lykke

Ikoniske strandhuse i Marstal røg i stormfloden - flere sejlede rundt

I mere end 100 år har de små ikoniske strandhuse ved Eriks Hale på Ærø, få hundrede meter fra Marstal Havn, været et helt særligt kendetegn for den lille ø i Det Sydfynske Øhav. Nu er de fleste væk, skriver bt.dk.

 

Af Troels Lykke |

Èn af dem, der har mistet sit strandhus , er Grethe Røndal Christensen. Det skriver bt.dk, der viser før og efter billeder fra stedet.

Eriks Hale, hvor Grethes hus lå, er en stribe af land, der går ud i havet, som udgør kysten ud for Marstal på den østligste del af Ærø.

Flodbøgen rammer

Sejlere har ellers kunne nyde synet af de små strandhuse, når de sejlede til Marstal, men nu er de ældre strandhuse væk, for med hav på begge sider af husene, har de ligget enormt udsat for eksempelvis en flodbølge. 

Og det var præcist, hvad der bragede ind mod Marstal fredag nat. 

Grethe Røndal Christensen gik i seng fredag aften i Birkerød i uvished om, hvad der ville ske med hendes strandhus. Hun vidste godt, at der ville komme vandstandsstigninger omkring Ærø. Men hun anede ikke, hvor galt det ville gå.

Så ringede kusinen

Grethe Røndal Christensen vågnede ved et opkald fra hendes kusine, som bor på øen. 

Kusinen ringede, fordi hun på sin gåtur kunne se Grethes strandhus flyde rundt et par kilometer fra stranden.

Kun meget få af de i alt 19 strandhuse blev ikke revet væk i stormen.  

Kilde: bt.dk 

content-loader
content-loader
content-loader