Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er allerede forbudt at benytte vandscooter i Flensborg Fjord, Nybøl Nor, Vemmingbund, Sønderborg Bugt samt langs hele Als’ østkyst op til Havnbjergskov. Arkivfoto: Troels Lykke

Edderfuglen sætter en stopper for sejlads med vandscootere ud fra halvdelen af Als kystområde

En stor del af havet rundt om Sønderborg Kommune er Natura 2000-område, men på grund af beskyttelsen mod edderfuglen er området blevet udvidet. Det betyder, at der er mange store områder, hvor man ikke må sejle med vandscooter.

Af Anna Brinch |

Det er vandscooterbekendtgørelsen, som fastslår, at man ikke må sejle på vandscooter i internationale beskyttede naturområder, vildtreservater og fredede områder. Indtil nu har det været lovligt at sejle med vandscootere i Hørup Hav, men en ny revision af habitatbekendtgørelsen trådte i kraft i august, fortæller JydskeVestkysten her. 

Forbudt mange steder

Det er allerede forbudt at benytte vandscooter i Flensborg Fjord, Nybøl Nor, Vemmingbund, Sønderborg Bugt samt langs hele Als’ østkyst op til Havnbjergskov.

Det er kommunen, der er tilsynsmyndighed, og politiet, der håndhæver lovovertrædelser. Derfor kan man melde ulovligheder eller gener til Sønderborg Kommune eller direkte til politiet på tlf. 114.

Kilde: JydskeVestkysten

content-loader
content-loader
content-loader