Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skipperen og bådebyggeren fra DR1's TOGTET holder foredrag i Svendborg. PR-foto

Foredrag i Svendborg om DR-serien Togtet 26. september

Hvad sker der med os mennesker, når vi må tilpasse os oceanets mægtige naturkræfter og hvorfor er havet både tillokkende og frygtindgydende? Karin Steen Steffensen skipper på 'Togtet', en DR1 der kunne ses forsommeren 2023. Se foredrag 26. september på Danmarks Museum for Lystsejlads.

Af Troels Lykke |

Når Karin står ved roret som skipper, er hendes vigtigste opgave ‘at skabe glad skib’. Det handler om at skabe gode rammer om det livsvigtige fællesskab, så man kan sejle sikkert.

For ude midt på havet bliver det tydeligt, at mennesket er en lille bitte sårbar størrelse, og det kalder på ydmyghed og ærefrygt.

Vi skal over stort vand, med kraftfulde naturoplevelser og tilspidsede situationer. Her handler det ikke om, hvad individet præsterer, men derimod om, hvad vi som gruppe opnår.

Hvad sker der med os mennesker, når vi må tilpasse os oceanets mægtige naturkræfter og hvorfor er havet både tillokkende og frygtindgydende? 

Foredraget tager tilhørerne med på et eventyr på havet med udfordringer på både det psykiske og fysiske plan. 

Lars Aaby Jensen er skibsbygger og har bygget S/Y Roselina, der blev brugt i serien 'Togtet', hvor han også selv deltog som besætning.

Han er også forfatter til bogen 'På Valsen med Kraka'. Lars er en dygtig historiefortæller og i foredraget vil han gennem ord og billeder fortælle om at bygge en båd, hvor alt er hjemmelavet. Det er et håndværk, som kun sjældent ses i dag. Båden fungerer i dag som et bådfællesskab med 6 ejere.

Skibet S/Y Rosalina vil sejle til Svendborg havn i forbindelse med arrangementet.

Lars og Karin fortæller og viser billeder på et stort udspændt sejl i den smukke, rå hal hos Danmarks Museum for Lystsejlads.

Dørene åbner en time før arrangementet, kom og få en god plads. 

Entré i døren:
Studerende 60 kr.
Medlemmer 100 kr.
Ikke-medlemmer 125 kr. 

HVOR: Danmarks Museum for Lystsejlads, Frederiksøen 16F, 5700 Svendborg

HVORNÅR : 26. sep. 2023 19.00 - 21.00

Der kan købes kaffe og øl til go' pris. 

Al overskud fra arrangementet går til støtte af museets arbejde med at bevare, vedligeholde og præsentere samlingen af dansk, klassisk skibsdesign.

 

content-loader
content-loader
content-loader