Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lars Buchwald, giver efter 45 år i bådbranchen, stafetten videre til Thomas Dan Hougaard, th. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt

Generationsskifte i True Boat Builders ApS - Nordships grundlægger Lars Buchwald sælger til Thomas Dan Hougaard

Der er nu generationsskifte i True Boat Builders ApS, der producerer kvalitetslystbåde under mærkerne Faurby, Nordship og Nordic Cruiser. Generationsskiftet omfatter også Nordship & Faurby Brokers ApS, der handler med brugte både. 70-årige Lars Buchwald vil nu sejle i sin Nordship med hustruen.

Af Troels Lykke |

Virksomhedens mangeårige direktør og stifter af Buchwald Yachtværft ApS, Lars Buchwald, har overdraget det fulde ejerskab til Thomas Dan Hougaard, der har været direktør og medejer af virksomheden i en årrække.

Lars Buchwald byggede sin første Nordship for 35 år siden. hvor han startede med at bygge dæksalonbåde, der siden er blevet vældig populære, da man ikke sidder i en 'kælder' i båden, men har fint udsyn i havnen fra sin kahyt. Der er bygget 125 Nordship dæksalonbåde indtil videre.

Den første båd Nordship, der blev bygget var en Nordship 808 i Mariager og den første Nordship som Lars Buchwald byggede var en Nordship 373. Den første Nordship dæksalon var en Nordship 39 DS. Der er cirka bygget 750 Nordship både, inklusiv dem man startede med at bygge i Mariager. Lars Buchwald overtog Nordship i 1987

Buchwald siger tak efter 45 år som bådebygger

Den meget respektederede bådebygger Lars Buchwald, der nu er fyldt 70, vil i en periode fremover være tilknyttet virksomheden i Lunderskov, som konsulent. 

”Jeg takker alle mine kunder, forretningsforbindelser og medarbejdere, der har vist mig stor tillid gennem 45 år. Også en tak til mine underleverandør samt bådebyggerkolleger for muligheden at kunne trække på jeres viden, hvilket har gjort det muligt for mig at lykkes som selvstændig bådebygger. Nu vil min hustru Jette og jeg satse på at få mere tid til at sejle i vores Nordship. Vi håber at mødes med jer på vandet og ønsker alle god vind fremover”, siger Lars Buchwald, der nu skal nyde sit otium.

Ny ejer er stolt over Nordship-modellerne

Den 52-årige Thomas Dan Hougaard ser frem til at føre værftet, med 20 ansatte, videre efter han har arbejdet tæt med Lars Buchwald i mange år.

”Jeg takker Lars for den viden og erfaring han har delt med mig de seneste 9 år, og er glad for at vi fortsat kan trække på hans kompetencer de kommende år. Tak for det gode samarbejde. Jeg er stolt af vores nye Nordship 420 DS, Nordship 500 DS og Nordship 570 DS. Med hjælp fra vores dygtige medarbejdere og kompetente samarbejdspartnere, glæder jeg mig til, at føre værftet videre”, udtalerThomas Dan Hougaard.

Om True Boat Builders ApS i Lunderskov

True Boat Builders er moderselskabet for tre danske båd-brands, der er kendt verden over for deres kompromisløse kvalitet og sans for detaljer. Alle tre mærker bygges af bådebyggere på værftet i Lunderskov.

Værftets filosofi er enkel, de ønsker, at du skal have den bedste yacht, de kan bygge til dig. Værftet tilbyder en række semi-custom yachts samt fuld-custom yachts over 46 fod. Uanset om du ønsker en performance cruiser eller en offshore dæksaloon yacht, er det kun din fantasi, der sætter grænser. Alt interiør er specialbygget: dit valg af materiale, din designstil og dit ønskede layout. Det er kundens ideer og ønsker, der skaber bådene.

Læs mere på www.trueboatbuilders.com

content-loader
content-loader
content-loader