Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
LawConnect med skipper Christian Beck kommer først til Hobart, akkurat foran Andoo Comanche. Fotos: Rolex Sydney Hobart Race
Kapsejlads
Kapsejlads
LAW CONNECT, Sail no: SYD 1000, Owner: Christian Beck, Design: Juan K 100 Custom, Country: AUS

LawConnect vinder 2023 Rolex Sydney Hobart Race med kun 57 sekunder før Andoo Comanche

LawConnect kom først i Rolex Sydney Hobart Race line efter den tætteste afslutning i over 40 år, som endte i en bomme-duel op ad Derwent-floden før Hobart. Andoo Comanche havde ellers fordelen ved at gå ind i Derwent med en 2-sømils føring. Se kort video med tæt målgang.

 

Af Troels Lykke |

Rolex Sydney Hobart Race er en klassisker og det handler primært om at komme først. De australske medier og den øvrige sejlsportsverden, følger altid slaget intenst. En sejlads, som danske Nokia med Stefan Myralf som skipper før har vundet og hvor de endda satte rekord.

Det blev det ikke til da de to store 100 fods maxi-både nærmede sig Hobart efter 628 sømil sejlads fra Sydney, hvor 103 både startede.

Der blev gjort alt for at vinde. John Winning Jr's besætning, der længe havde ført sejladsen, stimlede ind på stævnen i den lette tidlige morgenvind for at prøve at løfte Comanches 8 meter brede agterspejl, som giver båden kaldenavnet 'hangarskibet'. Det gjorde de for at mindske den våde overflade agter.

LawConnect fandt mere vind før målstregen

Men LawConnect hentede Andoo Comanche da de sejlede op langs Derwent-floden med en knob eller to mere brise og var i stand til at lukke hullet omkring to sømil fra målstregen, men farvandet uden for Hobart var fyldt med glasagtige vindhuller, og hver båd kæmpede gentagne gange for at opretholde skrogets hastighed gennem vindstille huller.

De to både havde skiftende føringer gentagne gange i den sidste halve time, hvor Law Connect tog fordelen ved det sidste bomning før mållinjen, hvor de rullede over toppen af Andoo Comanche og krydse linjen som vinder.

Stilling: rolexsydneyhobart.com/standings/

content-loader
content-loader
content-loader