Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Speedbåden havde taget så meget vand ind, at den var på vej til at synke. Foto: Dansk Søredningsselskab

Dansk Søredningsselskab sørger for at speedbåd ikke synker i Kerteminde

Havnemester i Kerteminde Kommune, Søren Therkelsen, er kun fuld af roser til Dansk Søredningsselskab i Bregnør og Kerteminde. Søndag morgen klokken 9 var han nødt til at give de lokale redningsmænd et kald, da en speedbåd i havnen i Kerteminde var ved at synke.

Af Troels Lykke |

Dansk Søredningstjeneste i Kerteminde skriver på deres hjemmeside.

- Vi blev kontaktet direkte af havnefogeden da en speedbåd i marinaen var ved at synke. Han ville gerne vide om vi kunne hjælpe med en pumpe inden at den sank hel. Vi stillede med 3 mand og 2 fra havnen og deres båd. Vi fik båden nogenlunde pumpet fri for vand og den blev bugseret ind til kajkanten. Der var rekvireret en lastbil med kran således at den kunne tages op.

Havnemester i Kerteminde Kommune, Søren Therkelsen, er kun fuld af roser til Dansk Søredningsselskab i Bregnør og Kerteminde, skriver Fyens Stiftstidende.

Søndag morgen klokken 9 var han nødt til at give de lokale redningsmænd et kald, da en speedbåd i havnen i Kerteminde var ved at synke.

Håndværkere slog alarm

Søren Therkelsen blev ringet op på vagttelefonen af de håndværkere, der i weekenden arbejdede på udvidelsen af marinaen. De var bekymrede for, at speedbåden, som der på en eller anden måde var trængt vand i, var på vej til at gå til bunds.

- De sendte nogle billeder, så jeg ligesom havde et overblik over omfanget og så, hvordan det så ud. Der kunne jeg godt se, at vi var nødt til at handle på den, hvis den ikke skulle gå ned, fastslår Søren Therkelsen.

Derfor kontaktede han dem og fik dem til at komme med deres pumper.

Vognmand tilkaldt

Da speedbåden lå på sin plads i havnen, hvor søredningens båd ikke kunne komme ind mellem pælene, var det mest hensigtsmæssigt, at havnens egen båd, som er lidt mindre, blev brugt til at håndtere den med.

content-loader
content-loader
content-loader