Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Pludselig forsvandt vinden i Palby Fyn Cup 2024 kort før målstregen

Nu gik det lige så godt i Danmarks største sejlads, indtil vinden døde for mange både. De store både nåede dog lige i mål. Vi giver en to minutter video-forklaring om modstrøm i Svendborg og medstrøm i Lillebælt samt et antiklimaks med vindstille før mål. 54 både udgik. Opdateret søndag kl. 10.18.

Af Troels Lykke |

Den legendariske one off-båd Buksesnedkeren med skipper Søren Due Olsen fra Sejlklubben København kom i mål i Palby Fyn Cup 2024 som første kølbåd lørdag morgen kl. 07.26 i sejltiden 17 timer og 26 minutter, skarpt forfulgt af KDY-båden HH 42'eren Quinta Light med Anders Bogason.

Bogason vandt overalt efter DH, blandt andet fordi vinden døde for de fleste. Det så ellers længe ud til, at en lille Express fra Ballen på Sydfyn med Søren Juul ville vinde efter DH, men vindstille før mål gjorde sit negative udslag for de mindre både.

Trimaran 28 one off med skipper Jens Quorning fra Skærbæk var første flerskrogsbåd i mål lørdag morgen kl. 04.29 i sejltiden 14 timer og 14 minutter. Den erfarne sejler var (selvfølgelig) glad for medstrøm i Svendborgsund.

Blandt de syv både, der sejlede doublehanded, var det Beluga, en JPK 10.30 fra Sejlklubben Neptun i Vejle med skipper Anders Johansen og gast, der sejlede hurtigst i tiden 25 timer, 26 minutter og 40 sekunder.

Fem timers sejlads for at sejle ni sømil

Til gengæld måtte de mindre og langsommere både, heriblandt Minbaad.dk på Dagmar D, kæmpe i ingen vind, blandt andet lige før målstregen.

I skrivende stund er Minbaad.dk på Boheme 10 Meteren dog nu kun tre sømil fra målstregen ved Bogense. Det har taget næsten fem timer at sejle ni sømil fra Lillebælt til målstregen, som vi nærmer os med tre knobs fart med spiler.

Først søndag morgen kl. 05.06.23 gik sidste båd i mål, nemlig Paula med skipper Michael Christiansen.

Ti både på kort bane fra Bogense

Det nye tiltag – at kunne sejle kort bane – gennemførte ti både og var rigtig godt tilfredse med den mulighed for stadig at dyste på vandet og samtidig få oplevelsen af et stort stævne og den hyggelige atmosfære før sejladsen.

- Så alt i alt har der været rigtig mange positive tilbagemeldinger fra sejlerne, hvilket vi er utrolig glade for, fortæller Bogense Sejlklub.

Der var i år tilmeldt 301 både med 1610 sejlere om bord, hvilket var en stigning på 35 både. Af dem var 44 tursejlere, 7 doublehanded og 25 flerskrogsbåde.

I alt gennemførte 231 både, mens 54 både udgik undervejs. 16 både kom ikke til start. Se sejlerfotos fra Palby Fyn Cup.

Vinderne af Palby Fyn Cup 2024

Første båd i mål i diverse løb i Palby Fyn Cup:

Løb 4: Deltager nr. 27 “Nyx”, tursejler

Løb 5: Deltager nr. 42 “Aquila Marina”, tursejler

Løb 21: Deltager nr. 169 “Team Judas”

Løb 24: Deltager nr. 197 “The Beast”

Løb 31: Deltager nr. 246 “Enjoy Life”

Løb 32: Deltager nr. 249 “Varix”

Løb 35: Deltager nr. 276 “Buksesnedkeren”

Løb 36: Deltager nr. 278 “Penelope”

Løb 37: Deltager nr. 284 “Kekima”

Løb 38: Deltager nr. 298 “Dragonfire”

Første både i mål på kort bane - ikke rundt om Fyn:

Løb 3: Deltager nr. 23 “Ida”, tursejler

Løb 9: Deltager nr. 64: “Rebecca”, kapsejler

Løb 10: Deltager nr. 74 “Makani”, kapsejler

Løb 40: Deltager nr. 301 “Trinity”, flerskrogsbåd

Følg sejlerne her på TracTrac og få overblikket over, hvor de ligger pt. Se desuden palbyfyncup.dk/.

content-loader
content-loader
content-loader