Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var god stemning for de mange Hobie Cat 16 i Smørmosen på Thurø.
Kapsejlads
Der var frisk vind til DM i Hobie Cat 16 udfor Thurø. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads
Fra venstre: Christian Mørk, frivillig hjælper Emma Chandler & Mikkel Stampe, de danske mestre i Hobie Cat 16, Olivia Berg & Nicklas Heide og Magnus og Jesper Jantzen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Hobie DM 2024 på Thurøs østkyst, Smørmosen, var med rekordstort felt fra udlandet - galleri

Stævnet tiltrak 35 både fra Danmark, Tyskland og Norge, hvilket gjorde det til det største Hobie Cat 16 DM nogensinde. -Rekorden fremhævede det stærke internationale engagement i de danske mesterskaber, fortæller stævneleder Calle Sørensen. Fynboerne Nicklas Heide og Olivia Berg vandt DM.

Af Troels Lykke |

Den 27.-29. september blev de åbne danske mesterskaber i Hobie Cat 16 afholdt ved Thurø i det Sydfynske Øhav. Stævnet tiltrak hele 35 besætninger fra Danmark, Tyskland og Norge, hvilket gjorde det til det største Hobie Cat 16 DM nogensinde. 

Smørmosen – en ny destination
Stævnet fandt sted på Smørmosen strand på Thurøs naturskønne østkyst. Lokationen, tæt på både campingplads og bådpark, skabte ideelle rammer for sejlads og socialt samvær.

Deltagerne boede i hytter på Thurø Strand Camping, kun få meter fra bådene og raceoffice, hvilket gjorde det let for sejlerne at fokusere på konkurrencen og samtidig nyde den afslappede atmosfære.

Vindstød på 45 knob om lørdagen
Lørdagens sejladser blev en udfordring for mange besætninger, da vindstød på op mod 45 knob satte både materiel og sejlernes færdigheder på prøve.

- På trods af disse hårde forhold lykkedes det at gennemføre tre sejladser, selvom flere både kæntrede flere gange. Sejlerne blev sendt i land tidligt på eftermiddagen, da vinden blev for voldsom, men de tog det hele med et smil, velvidende at dagen bød på fællesskab og hygge, fortæller stævneleder Calle Hultin Sørensen fra Thurø Sejlklub til bådpressen.

Om aftenen samledes sejlerne til en fælles middag og en sjov minigolfturnering på Smørmosens ikoniske bane, hvor både sejlere og frivillige deltog. Det sociale samvær skabte en varm og inkluderende stemning efter en hård dag på vandet.

Optimale vindforhold søndag
Søndag morgen blev forholdene helt anderledes. Vinden var nu faldet til 6-12 knob, og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.

De moderate vindforhold gjorde søndagens sejladser tættere og mere spændende, og flere sejladser blev først afgjort på målstregen. Dagen bød på fire intense sejladser, hvor sejlerne kæmpede til det sidste for at sikre deres placeringer.

Internationale vinderbesætninger
Efter syv tætte sejladser kunne den tyske besætning Ulf Hahn og Maxi Fuhr fejre sejren med kun 9 point. På andenpladsen kom de sydfynske Nicklas Heide og Olivia Berg med 21 point, hvilket også sikrede dem titlen som bedste danske båd og guldmedaljerne i DS-DM.

Tredjepladsen gik til de unge tyskere Frederik Bokelmann og Emma Dreibrodt, som endte med 28 point.

Stævnet blev rost for sin effektive organisering og professionelle afvikling både på vand og på land. Thurø Sejlklub, ledet af Calle Hulthin Sørensen og hans team, leverede et fejlfrit arrangement, godt støttet af en række lokale sponsorer.

Middelfart Sparekasses Svendborg-afdeling bidrog med drikkevarer, T-shirts til de frivillige og en professionel fotograf til hele weekenden. Svendborg Event opsatte et stort pavillontelt til raceoffice på stranden, mens SEAF sørgede for udstyr til en affaldsindsamling, der holdt stranden ren under stævnet. Bilforhandleren Karvil, stillede en bil til rådighed så logistikken var godt kørende på land.

Alletiders Partyservice forkælede deltagerne med en hotelværdig morgen- og frokostbuffet begge dage og sørgede for, at alle praktiske detaljer var på plads under de sociale aktiviteter. HF Industri & Marine, Palby Marine og Columbus Marine bidrog desuden med flotte præmier til deltagerne, som satte prikken over i’et på det vellykkede stævne.

Tak til alle 
Et stort tak går til alle sponsorerne, kapsejladsledelsen, forplejningsteamet, de mange frivillige både på vand og land, samt naturligvis de deltagende sejlere, der alle gjorde Hobie DM 2024 til et uforglemmeligt mesterskab.

Resultatliste  

content-loader
content-loader
content-loader