Gå til hoved-indhold
Udstyr
Rolex-bogen er oversat til engelsk og den er udgivet i over 50.000 eksemplarer og sælges bl.a. via amazon til hele verden.

Verdens mest solgte bog om Rolex er dansk - se Rolex Deepsea ur til 433.000 kr.

Sejlerne Christian Frost og Jens Høy står bag verdens mest solgte bog om Rolex. Bogen blev til ved et tilfælde og forfatterne have ikke drømt om succes. Der blev solgt 1,2 mio. Rolex ure i 2023. Virksomheden, der støtter sejlsporten, er umulig at komme i kontakt med, siger forfatterne.

Af Troels Lykke |

De fleste bøger om ure er porno for urnørder, men er man på markedet for en bred let tilgængelig bog, er der ikke meget at vælge imellem.

Det var baggrunden for, at to danske forfattere for 10 år siden satte sig ned for at skrive en letlæst guide til verdens største urmærke, Rolex.

1,2 mio. Rolex-ure i 2023

Begge har en passion for mærket, som med en produktion på over 1,2 mio. ure i 2023 er verdens største producent af ure. Det står i skærende kontrast til manges opfattelse af Rolex som noget uopnåeligt og eksklusivt.

10 år senere er bogen blevet en bestseller ikke mindst på engelsk og totalt er den udgivet i over 72.000 eksemplarer og sælges bl.a. via amazon til hele verden. Bogen er desuden udgivet på hollandsk.

- Der manglede en bog, som kunne klæde almindeligt ur-interesserede på til at turde gå ind i en Rolex-butik for at kigge på ure. Den satte vi os for at skrue sammen og den ramte lige ned i en stor målgruppe, forklarer Jens Høy om årsagen til bogens succes.

Modeller kommer og går

Siden første lancering i 2015 er der sket meget med Rolex modellerne. Visse er udgået og andre er kommet til, men den gode historie om mærket, forsvinder aldrig og i den nye udgave af bogen er alle de nye modeller med.

Desuden er der mange nye kapitler, der understreger Rolex evne til at skabe myter og netop historierne om mærket er med til at holde interessen ved lige for Rolex kloden rundt.

- Rolex mestrer at kapitalisere på myterne. Selv om vi har arbejdet i over 10 år med Rolex, er det aldrig lykkedes os at komme i kontakt med virksomheden. De lever i deres egen lukkede verden og har ingen interesse i samarbejde med to danske journalister, siger Christian Frost.

Der er i øvrigt sket meget med modellerne siden 2015, hvor den første udgave af bogen blev skrevet. Rent teknisk er der ændret på flere værker og interessen globalt for Rolex er øget massivet.

Køb Rolex-bogen her hos Bog & Idé til 329,95 kr.

content-loader
content-loader
content-loader