Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom skal til sommer forsvare sin guldmedalje i ILCA 6. Foto: Peter Brøgger

2024 byder på tre af sejlsportens største begivenheder - Olympiske Lege, America's Cup og Vendée Globe

Sejlsporten går et stort år i vente. Det står klart, når stævnekalenderen for 2024 findes frem. Både de olympiske sejlere og de dygtigste hold- og solosejlere kommer på vandet.

Af Sara Sulkjær Hansen |

2024 er særligt. Foruden de sædvanlige stævner og mesterskaber er hele tre af sportens allerstørste events skrevet i årets kalender. 

En kalender, der således byder på både olympiske sejladser, America's Cup og starten på Vendée Globe.

De olympiske lege - 26. juli til 11. august

For de fleste sejlere er de ikoniske lege det største. Derfor er der i den grad grund til at se frem mod sommerens olympiske sejladser i franske Marseille.

Danmark har tilkæmpet sig en plads i tre af de i alt ti discipliner, der figurer på OL-programmet. Det gælder i kvindernes 49erFX, mændenes 49er og i kvindernes ILCA 6, den tidligere Laser Radial.

Stjernen, der skinner klarest, findes uden tvivl i sidstnævnte klasse: Anne-Marie Rindom. Den dygtige og smilende dansker, der ved OL i Tokyo 2021 sikrede vores stolte sejlernation en fornem guldmedalje i jolleklassen.

America's Cup - 12. til 20. oktober

Et matchrace af de helt store. I oktober kulminerer års intense forberedelser, når Emirates Team New Zealand skal forsvare sin America's Cup-titel på hjemmebanen i Auckland. 

Kun ét hold foruden værtsnationen får lov at lege med ved det store finalestævne. Hvem, der skal udfordre de forsvarende mestre, afgøres i august og september under udfordrernes Louis Vuitton Cup.

Fem bejlere fra Storbritannien, Italien, Frankrig, USA og Schweiz har meldt sig på banen om den eftertragtede finalebillet mod kiwierne.

Vendée Globe - 10. november

De mest hårdføre sejlere træder ind på sejlsportsscenen i november. Her går starten på den 10. udgave af Vendée Globe. En solosejlads, der bringer de dygtige sejlere jorden rundt nonstop.

Omkring 40 sejlere forventes at være på startlinjen i franske Les Sables-d’Olonne, herunder den forsvarende vinder af sejladsen, Yannick Bestaven.

Kilder: Yacht, Paris 2024, America's Cup, Vendée Globe og ol.dk

content-loader
content-loader
content-loader