Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Årets Klassemesterskab i 806 blev vundet af Anette Hoff, Per Røssel og Erik Andersen fra Thurø.Andenpladsen gik til Søren Meinertsen, Steen Meinertsen og Lars Jacobsen fra Vallensbæk Og tredjepladsen gik til Christian Holst, John Holst og Helene Holst fra Vallensbæk.
Kapsejlads

Nu 50 år siden at Int. 806 blev lanceret i Sverige - tegnet af berømte Pelle Pettersson

Efter det første eksemplar blev bygget i Sverige overtog OL-Boats, der bestod af Arne Larsen og Allan Olsen, deraf navnet OL-Boats, produktionen af 806’eren. Den danske klasse fejrede jubilæet ved mesterskab i Sundby Sejlforening i år med deltagere fra Sverige og Tyskland. Thurø-skipper vandt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Troels Lykke |

Det er i år 50 år siden båden International 806 blev lanceret i Sverige. Båden er tegnet af Pelle Pettersson og den første blev bygget af Monark i 1974, fortæller Vallensbæk-sejler Steen Meintersen fra 806-klassen.

Han fortæller videre.

Vi fejrede jubilæet ved vores klassemesterskab i Sundby Sejlforening i år. Vi havde deltagere fra Sverige og Tyskland, og samlet var vi 9 både til start.

Dansk 806 klub er stadigvæk en aktiv klub, der arrangerer stævner og arrangementer, hvor vi inviterer 806 sejlere. Alle er velkommen uanset hvilket niveau man sejler på.

Vi gør meget ud af at alle bliver hjulpet godt på vej, så vi kan få nogle gode sejladser på vandet ved for eksempel klassemesterskab eller DM. 

Arne Larsen fra OL-Boats til gallamiddag

Ved vores klassemesterskab i Sundby Sejlforening havde vi inviteret Arne Larsen, til vores gallamiddag, så vi kunne få en snak om båden.

Arne Larsen, der er den ene af de tidligere ejer af OL-Boats, fortalte blandt andet at de første både blev solgt før de var produceret, og at kunden ikke havde indflydelse på hvilken farve båden blev leveret i, de første både var fx alle gule.

Senere kunne man dog bestille båden i den farve man ønskede, derfor ser vi de flotte både med flere farver i dag. Arne Larsen fortalte også at OL-Boats havde lavet 340 både inden de overlod forhandlingen og produktionen til Tyskland.

Også populær syd for grænsen

806’eren er også meget populær udenfor Norden, der ligger både i Schweiz og i Østrig samt Tyskland og de sejler her på de store søer. Selvom en båd er 40 - 50 år gammel, er der nærmest ingen fejl på køl eller skrog, så man kan roligt købe en brugt 806’er. 

Vi havde en hyggelig aften, hvor vi havde rig mulighed for at stille spørgsmål om båden til Arne og stor tak for det.

Der var vanen tro gjort et stort arbejde ud af at lave et flot stævne i Sundby Sejlforening, klubben tog godt imod os og arrangerede nogle gode sejladser og afholdt et rigtig flot arrangement på land.

DM-vinderne 2024

Årets Klassemesterskab blev vundet af Anette Hoff, Per Røssel og Erik Andersen fra Thurø.Andenpladsen gik til Søren Meinertsen, Steen Meinertsen og Lars Jacobsen fra Vallensbæk Og tredjepladsen gik til Christian Holst, John Holst og Helene Holst fra Vallensbæk.

Vi havde igen i år lodtrækning om sponsorpræmier fra Tempo Bådudstyr, John Mast, North Sails, og Quantum Sails. Alle deltagere vandt en lodtrækningspræmie.

Du kan holde dig ajour om kommende aktiviteterne på www.806.dk eller på Facebook

content-loader
content-loader
content-loader