Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
VM i Finnjolle starter i dag. En klasse, hvor bl.a. Stig Westergaard og Jonas Høgh-Christensen har vundet guld, da bådtypen var olympisk. Fotos: Robert Deaves
Kapsejlads

Nu starter VM for 100 Finnjoller og Volvo Olympic Days for IQFoil, ILCA 6 og ILCA 7

Traditionen tro er Aarhus Internationale Sejlsportscenter vært for Aarhus Sailing Week under festugen i Smilets By med nye og gamle OL-klasser. Tirsdag starter Finn Gold Cup, som er verdensmesterskabet for den tidligere olympiske bådklasse Finnjollen, der i år kan fejre 75-års jubilæum.

 

Af Troels Lykke |

Her skal mere end 100 både i løbet af 10 sejladser finde dette års verdensmester, ligesom eventet også er ramme for Finn Silver Cup for U23 sejlerne. 

Sidst, Finnjollerne dystede på Aarhusbugten, var de en del af VM 2018 i Aarhus.  Denne gang bliver verdensmesterskabet for Finnjolleklassen med de stolte OL-traditioner afviklet samtidig med VOLVO Olympic Days for de tre nuværende olympiske klasser IQFoil (Nordisk Mesterskab) samt ILCA 6 (kvinder) og ILCA 7 (mænd), lyder det i en pressemeddelelse fra Aarhus.

Et sejlsportsevent initieret af klassernes trænere for at give sejlerne såvel træning og ræs på vandet som erfaringsudveksling og fællesskab på land.

For arrangøren Sailing Aarhus er Aarhus Sailing Week finalen på en travl sejlsportssæson i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der for blot en måned siden var vært for 500 sejlere ved 29er klassens verdensmesterskab, ligesom et samarbejde med Kiel Yachtklub betyder, at 35 deltagende både i Blue Ribbon Cup sidste weekend sejlede distancen Kiel – Aarhus og retur efter et par overliggerdage i Aarhus.

Internationalt sejlsportscenter lever op til sit navn

”Vi er virkelig stolte over at blive valgt som vært for så store og internationale sejlsportsevents, som vi har været igen i år,” fortæller Jon Koch Hansen, der er direktør for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og fortsætter:

”Aarhusbugten og sejlsportscentret er begge rigtig spændende rammer om sejlsportskonkurrencer. Men intet kunne lade sig gøre uden vores mange frivillige fra sejlklubberne i Aarhus og fra byen generelt, ligesom også vores sponsorer og samarbejdspartnere er afgørende for professionelt afviklede events.”

I 2025 er der igen OL-sejlads i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, når IQFoil afholder sit VM, og i 2026 er der VM for de yngste ILCA-sejlere i ILCA 4 (kvinder) og ILCA 6 (mænd) på Aarhusbugten.

Resultater Finnjolle-VM

Resultater iQ-foils

www.sailing-aarhus.dk/nordic-olympic-days-2024/

content-loader
content-loader
content-loader