Gå til hoved-indhold
Udstyr
Inden du begynder at dække båden med krympeplast, er det vigtigt at forberede den ordentligt. Fjern alt løst udstyr fra båden, såsom puder, sejl og elektronik, lyder det blandt andet i guiden fra Palby Marine. PR-foto

UV-bestandig krympeplast sikrer båden for vinteren - her er en trin-for-trin guide

Krympeplast er et godt alternativ til presenninger og bruges ofte til vinteropbevaring af både for at beskytte dem mod vejr og vind i de kolde måneder. Og det er også en god beskyttelse til både, som opbevares indendørs i vintermånederne, fortæller Palby Marine.

Af Troels Lykke |

Når båden er klargjort om efteråret, så pakkes den ind i krympeplast, så den ikke forurenes af slibestøv og snavs fra luften. Når foråret melder sin ankomst, kan båden pakkes ud og er klar til søsætning med det samme.

Det er en effektiv måde at sikre, at båden forbliver i god stand og er klar til næste sæson, forklarer Palby Marine, der via deres butikker i hele landet sælger krympeplast 180 my, der er UV-bestandigt.

Se priser her på krympeplast og udstyr

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du bruger krympeplast til at dække din båd:

Trin 1: Klargør båden

Inden du begynder at dække båden med krympeplast, er det vigtigt at forberede den ordentligt. Fjern alt løst udstyr fra båden, såsom puder, sejl og elektronik. Tjek også, at alle luger og ventilationsåbninger er lukkede for at forhindre fugt i at trænge ind.

Trin 2:  Lav en støttestruktur

Lav en støttestruktur, som krympeplasten kan hvile på og holdes oppe af. Brug rekvisitter eller trænitter med topbeskyttelse og VG-tape til at skabe en “tagryg” over båden. Det bevirker, at der skabes et fald, så vand og sne glider af. Undgå skarpe kanter af båden mod plastikken. Hæng også et vandret bånd op lige under gelænderet/rælingen (ca. 20-30 cm) og stram til. Dette vil fungere som en afslutning af plastikken mod skroget.

Trin 3: Påfør krympeplasten

Rul krympeplasten ud over stativet og sørg for at den dækker hele båden. Efterlad mindst 20 cm udhæng, så du kan folde plastikken op og bag det vandrette bånd. Når plastikken er på plads, skal du bruge tape eller klemmer til at holde den på plads, mens du arbejder på at krympe den.

Trin 4: Krymp plastikken

Brug en varmepistol designet til formålet. Arbejd i lange fejende bevægelser, og ikke for tæt på, for at undgå at smelte huller i plastikken. Start med at krympe folden ved rælingen rundt om hele båden. Her kan du også trække et VB-bånd under kølen for at stramme gelænderbåndet og strække plastikken lidt. Fortsæt med at krympe fra bunden og op, indtil al plastikken er strakt og tæt.

Trin 5: Opret ventilationsåbninger

For at forhindre kondens og skimmelsvamp inde i båden er det vigtigt at lave ventilationsåbninger i krympeplasten. Brug selvklæbende ventiler eller “push-in” ventiler. Brug mindst to ventiler, og beregn yderligere to ventiler pr. 5 meter båd. Nu kan du også montere en lynlåsdør, hvis du vil kunne komme ind under plastikken i løbet af vinteren. Tape døren til en passende strakt overflade. Åbn døren og klip krympeplasten nedenunder.

Trin 6: Forankring af plasten

Sidst, men ikke mindst, skal du sikre dig, at krympeplasten er ordentligt forankret. Sæt VG tape rundt om gelænderbåndet og træk det under bunden af ​​båden. Dette forhindrer vinden i at få fat i plastikken og rive den fra hinanden.

Afsluttende eftersyn

Når båden er dækket, og plastikken er sikret, skal du foretage en sidste inspektion for at sikre, at alt er på plads. Tjek især, at der ikke er løse kanter, som vinden kan få adgang til, og at alle udluftninger er på plads.

Brug af krympeplast er en omkostningseffektiv og pålidelig metode til at beskytte din båd om vinteren. Ved at følge disse trin kan du være sikker på, at din båd er godt beskyttet mod vintervejrets strabadser.

Ved hjælp af nedenstående tilbehør kan du nemt få en stabil konstruktion, der hverken samler vand eller sne.

· Varmepistol

· Ventil til forebyggelse af kondens

· Kniv til at skære i plast

· Lynlås kan sættes i krympeplasten for at skabe adgang til båden

· Selvklæbende tape til reparationer

· Stativ til krympeplast og tape

· VG bånd som kan bruges som forstærkning i kanter mm

content-loader
content-loader
content-loader