Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
På hver AC75er er der to rormænd, to trimmere og fire cykelryttere til at køre hydraulikken. Her ses INEOS, der har en mere tilgivende båd end modstanderne og derfor kan give mere gas. Topfarten runder 55 knob.
Kapsejlads
Kapsejlads

Prada er ude - britiske INEOS Britannia manglede kun én sejr og den tog de i Louis Vuitton Cup

Britiske INEOS Britannia vandt deres syvende sejr i Louis Vuitton Cup fredag og dermed sikrer de sig retten som udfordrer i det 37. America's Cup Match mod forsvareren, Emirates Team New Zealand. Det er 60 år siden at et britisk hold når i en America's Cup-finale, der sejles fra 12. oktober.

Af Troels Lykke |

INEOS Britannia leverede to kliniske præstationer for at vinde to løb i træk på dag 6 af finalerne i Louis Vuitton Cup Challenger Selection Series til den 37. America's Cup.

Britterne brød rutinen i onsdags, hvor ét hold tog det første løb om dagen, og det andet hold kom tilbage og tog det andet, så begge hold endte dagen lige på pointtavlen.

Dette mønster havde fortsat i de fem dages sejladser indtil onsdag.

Britterne med skipper Ben Ainslieså relativt komfortable ud i deres AC75, som tilsyneladene er mere tilgivende end de andre udfordreres både og kan sejles hårdere med mindre risiko. Ved de sjældne tilfælde, hvor briterne blev udfordret, kom de hurtigt igen.

Mangler bare én sejr

I dag fredag kan blive dagen, hvor briterne, der nu har seks sejre kan nå de magiske syv, der skal til for at vinde Louis Vuitton Cup-finalen. De har to forsøg i dag mod Prada-holdet.

Sådan sejles der i Barcelona

Finale i Louis Vuitton: 26. september til 5. oktober

America's Cup: 12. til 20. oktober

www.americascup.com -  www.facebook.com/AmericasCup

content-loader
content-loader
content-loader