Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
– Det er alle dygtige og erfarne sejlere, som virker til at være i form lige nu, sger talentudvikler i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen. PR-foto

Holdet til Youth Worlds 2024 er sat - syv unge talenter klar til Gardasøen

Med weekendens EuroCup for 29ere i Aarhus er den sidste nationale udtagelse til Youth Sailing World Championships 2024 gennemført. YSWC skal sejles på Gardasøen fra den 12. til 20 juli.

 

Af Troels Lykke |

Syv unge danske sejltalenter er klar til sommerens vigtige Youth Sailing World Championships på Gardasøen. De sidste udtagelser kom i hus efter weekendens store 29er-EuroCup-stævne på Aarhusbugten.

Holdet er en god blanding af rutinerede gengangere og nye sejlere, som er med for første gang.

Et godt hold

Med alle danske udtagelser vel overstået og med god konkurrence om pladserne herhjemme, er det lykkes at samle et stærkt hold til årets YSWC. Det fastslår talentudvikler i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion:

– Det er alle dygtige og erfarne sejlere, som virker til at være i form lige nu, siger han og peger på nogle af de stærke danske resultater, sejlerne har leveret dette forår.

Annelie Friis Jensen sejlede eksempelvis en andenplads hjem til Young European Sailing i Kiel tidligere i maj, mens Sofie Krüger Andersen og Emmeli Gramkov sluttede som samlet 5'er og Marie Lara Maier og Marius Ragan Melbye som 8'er overalt i EuroCup'en ud af næsten 70 startende både.

– En lidt sjov historie er også, at Mads Wegener faktisk vandt EuroCuppen i Aarhus (i 29er, red.) sammen med Niklas Holt. Men han var allerede udtaget til YSWC i ILCA 6 og valgte at stille op i denne disciplin, forklarer Jan Christiansen.

Mads Wegener har siden efteråret kørt en dobbeltkampagne for dels at vinde udtagelsen til YSWC og dels at sejle 29er-VM i Aarhus sammen med Niklas Holt senere på året.

For Rasmus Blakskjær har der endnu ikke i år været mulighed for at måle sig internationalt. Til gengæld har han hjemme i Elite- og Talentcenteret i Aarhus trænet sammen med den øvrige gruppe af unge sejlere samt OL-sejlerne.

– Dermed er der heller ingen tvivl om, at også han har styrket sit niveau og sin kompetence i forhold til YSWC 2023, påpeger Jan Christiansen.

Sportslige muligheder

YSWC skal sejles på Gardasøen fra den 12. til 20 juli, mens holdet planlægger at tage af sted den 9. juli:

– Det er på forhånd svært at spå om vores sportslige muligheder, men det betyder meget, at de danske udtagelser har været af god kvalitet, og at vi kan se, at vores sejlere lige nu er konkurrencedygtige på et internationalt niveau, understreger Jan Christiansen.

Særligt sejler Annelie Friis Jensen spås gode muligheder i konkurrencen. Hun deltog ligeledes sidste år, hvor hun blev nummer otte i ILCA 6. I år er hendes egne ambitioner at forsøge at forbedre dette resultat markant.

worldsailingywc.org/

YSWC-holdet 2024

 

ILCA 6 Women
Annelie Friis Jensen fra Fredericia Sejlklub

ILCA 6 Men
Mads Wegener fra Egå Sejlklub

IQ Foil Windsurf Men
Rasmus Blakskjær fra Århus Windsurfing Klub

29er Women
Sofie Krüger Andersen & Emmeli Gramkov fra Hellerup Sejlklub

29er Mix/Men
Marie Lara Maier & Marius Ragan Melbye fra Snekkersten Skotterup Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader