Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Peter Jakob SCHMIDT, Jonas BERG ANDERSEN og Lars GERTSEN er på en 27. plads ved DM i H-båd efter fredagens sejladser. Foto: Peter Brøgger/Aarhus Sejlklub
Kapsejlads
Der var vind og regn i Aarhus. Foto: Peter Brøgger/Aarhus Sejlklub

DM i H-båd: Havde købt nye sejlerstøvler, men det var ikke fredag at drømmen om at gå på vandet blev opfyldt

Aarhus Sejlklubs Sejlerskole er til DM med fem både. Skolebådebesætningernes drømme om at vinde mesterskabet sammenlignes med at kunne gå på vandet. Her er Peter Jakob Schmidts oplevelse fra stævnets førstedag, han er på en 27. plads. Verdensmester Claus Høj Jensen i front.

Af Troels Lykke |

Peter Jakob Schmidt fra Aarhus Sejlklubs kapsejlerline, forklare om førstedagen ved DM for 34 H-både i Aarhus:

Det var en dejlig morgen, hvor vores DEN-514s besætning mødtes i sejlsportcentret til en god gang morgenmad. Friske og spændte var vi, mens vi kiggede ud over den bølgefri og solbeskinnede Aarhus Bugt.

Et par timer senere var vi uden på vandet, hvor der blev sejlet alt hvad remme og tøjler kunne holde - og lidt til! Jeg havde kigget på vejrudsigten og derfor købt nye sejlerstøvler. Det samme havde midtergasten. For det blæste! Og det regnede!

Allerede ved første sejlads stod det klart, at der var en DM-titel på spil. Der blev sejlet til, der blev sejlet tæt og der blev ikke givet ved dørene. Ved vores første toplærkerunding lå vi pludselig side om side med den danske mester Anders Bertelsen og Co. fra Aarhus Sejlklub.

'Fire spilerkæntringer

Så fik vi travlt med at få spileren op og havde nok at gøre med spileren og de lidt skæve bølger. 

Vi har tilsammen 8 års erfaring fra Aarhus Sejlklubs Sejlerskole, og her har vi lært at håndterer en spilerkæntring, i teorien, men vi havde aldrig prøvet det. Det har vi nu, 4 gange!

Det blev til fire hårde sejladser, hvor vi ærligt talt var trætte efter tre. Her hjalp det næppe, at vi inden tredje sejlads havde ligget underdrejet i en times tid, mens vi ventede på, en koldfront med megen vind og regn drev over.

Med hensyn til resultaterne, ja så kan vi indtil videre godt få armene ned (vores trætte midtergast kan knapt løfte sine efter alt det arbejde med spileren), der er plads til forbedring. Men der er to dage endnu - hvis vejret tillader det. Vi er på en 27. plads.

Hvis det var så nemt, ville man næppe kunne samle så mange voksne mennesker igen og igen, weekend efter weekend.

Sejlerhilsen

Peter Jakob Schmidt

Link til resultaterne - se flere fotos fra DM i H-båd, skudt af sejlsportsfotograf Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader