Gå til hoved-indhold
Havne
Havneværterne på vandet i København. Foto: By og Havn

Havneværter skal sikre den gode havnekultur i København - på vandet hver dag i sommerferien

Sejlere og badere tages i hånden af havneværterne, der skal komme farlige episoder i forkøbet. I skolernes sommerferie patruljerer værterne dagligt i havneområdet.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Sejlere, turister og lokale københavnere. Området omkring Københavns havn summer af liv, når feriedagene står i kalenderen. Derfor sætter Københavns kommune nu havneværter i søen.

Værter, der i en RIB-båd sejler rundt i havnen som ambassadører for den gode havnekultur, hvor tryghed og sikkerhed er i højsædet. Det forklarer By og Havn på deres hjemmeside.

Opsøgende værter 

Mandskabet i den røde RIB er alle livredderuddannede og er opsøgende overfor uhensigtsmæssig adfærd.

Ser de udspring fra broer, badning uden for badestederne, motorbåde med for høj hastighed og lignende tager de affære, så farlige situationer undgås.

- Det er skønt, at havnen bliver brugt af så mange, men samtidig er det vigtigt, at folk er opmærksomme på sikkerheden. Pas på jer selv og hinanden, lyder den klare opfordring fra Anne Skovbo, administrerende direktør for By og Havn.

På vandet fra 12.00 til 20.00

Havneværterne er allerede gået i bådene og sejler frem til sidste søndag i august. Uden for skolernes sommerferie er de på vandet fra torsdag til søndag, og i skolernes sommerferie alle ugens dage fra kl. 12:00 - 20:00.

Samtidig patruljerer politiet også i havnen for at føre tilsyn og sikre, at sejlende og badende følger reglerne.

Kilde: By og Havn

content-loader
content-loader
content-loader