Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Germany SailGP Team helmed by Erik Heil alongside Australia SailGP Team helmed by Tom Slingsby and Canada SailGP Team helmed by Phil Robertson ahead of the fleet on Race Day 1 of the Apex Group Bermuda Sail Grand Prix in Bermuda. Saturday 4th May 2024. Photo: Bob Martin for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads

Skuffet dansk SailGP-hold må se Spanien løbe med sejren i Bermuda

Det danske SailGP-hold missede lige akkurat podieplaceringerne ved Apex Group Bermuda Sail Grand Prix i denne weekend. Holdet sluttede på en femteplads, mens sejren gik til Spaniens SailGP-hold, der dermed øger pointforspringet til danskerne i den samlede sæsonrangliste.

Af Troels Lykke |

Efter to podiepladser i træk på dag ét gik Danmark ind til søndagen velvidende, at to gode sejladser ville sikre dem en plads i finalen og dermed vigtige point i kampen om tredjepladsen.

Men en fjerdeplads i Race 4 blev fulgt op af en skuffende ottendeplads i den afsluttende sejlads, hvilket satte en stopper for danskernes håb om at komme i top-tre på Bermuda, fortæller holdet til pressen.

- Vi forsøgte at holde det enkelt i den sidste sejlads og sejle hele vejen til laylinen, hvilket man normalt ville gøre bagude for fronten, men de hold, der blev tvunget til at gippe ind, fik mere pres og sejlede langsomt fra os. Jeg tror, vi gik fra andenpladsen til næstsidstepladsen på én bane – det gør ondt, forklarer skipper, Nicolai Sehested.

Kortere bane kostede placeringer

Den afsluttende sejlads blev forkortet for at holde den inden for tv-sendetiden, og Sehested erkender, at det kostede dyrt for holdet at miste den sidste omgang.

- Da vi nåede bundmærket, tænkte jeg, 'åh, vi kunne virkelig bruge en ekstra omgang lige nu...' Vi lå ret langt tilbage. Men vi kender reglerne, og det er vigtigt at overholde tv-sendetiden. Det er bare en del af kapsejladsen.

Resultatet placerer Rockwool Danmark på en fjerdeplads i SailGP Sæson 4-ranglisten (56 point), men med et ni-points efterslæb til tredjepladsen Spanien (65 point) med tre Sail Grand Prix'er tilbage.

New Zealand SailGP Team fører an (77 point), mens Australia SailGP Team (67 point) ligger på andenpladsen.

- Spanien er selvfølgelig det hold, vi jagter. Vi er fuldt fokuseret på det. Det er dem, vi skal tage point fra i Halifax og New York for derefter at have en matchrace i San Francisco. Vi er ikke bange for lidt matchrace, så der er stadig alt at kæmpe for.

Finalen i Bermuda Sail Grand Prix blev udkæmpet mellem Spanien SailGP Team, Australia SailGP Team og New Zealand SailGP Team. Det spanske hold førte fra starten og omsatte en solid start til vedvarende fart på hele banen for at tage deres anden sejr i sæsonen.

Canada næste gang

Næste stop for SailGP-flåden er Canada for første gang nogensinde, hvor holdene deltager ved Rockwool Canada Sail Grand Prix den 1.-2. juni.

Det er den første af de tre sidste events i Sæson 4, efterfulgt af New York (22.-23. juni) og San Francisco (13.-14. juli).

Læs mere her: www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader