Gå til hoved-indhold
Tur
19-årige Mathilda og far Thomas på Donaufloden. Foto: Mathilda Veber

Far og datter sejlede på Europas floder i lille motorbåd – nu holder de bogreception med gratis foredrag

En ganske særlig fortælling venter, når Thomas og Mathilda Veber inviterer sejlere og andre nysgerrige til reception for deres nye bog, "Med strømmen til Balkan". Samtidig holder far og datter et spændende foredrag om turens op- og nedture.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke hver dag, at sejlere vover sig ud på en længere sejltur i en lille, fem-meters motorbåd. Endnu sjældnere drejer det sig om en far-datter-duo. 

Thomas og Mathilda Veber er en undtagelse. Sammen udfordrede far og datter deres grænser og flodens strøm, da de begav sig ud på en eventyrlig odyssé ned ad Donau. 

Fra de østrigske alper til Balkans hjerte sejlede duoen gennem syv lande, som de færreste overvejer at besøge til vands.

Gratis foredrag med erfaren foredragsholder

Sammen udgiver Thomas og Mathilda nu bogen “Med strømmen til Balkan - en far-datter-odyssé på Donau i en 5-meters båd”.

En bog, duoen stolt viser frem, når de inviterer til bogreception og gratis foredrag mandag den 10. juni i København:

- Du vil kunne forvente en god oplevelse, når jeg sammen med sin datter fortæller om eventyret på Donau – et, sted hvor de færreste sejler. Du vil ikke kun høre førstehåndsberetninger om sejlturen, men også møde andre sejlerentusiaster og eventyrere, forklarer Thomas Veber til Minbaad.dk og uddyber:

- Det er en chance for at blive inspireret og måske endda få modet til selv at kaste sig ud i lignende eventyr.

Østeuropas ukendte skatte

Mens mange langturssejlere søger mod kendte destinationer som Middelhavet og Caribien, valgte Thomas og Mathilda at udforske lande som Ungarn, Serbien og Slovakiet fra vandet. 

Bogen beskriver medrivende deres oplevelser i de mindre kendte sejladsdestinationer, hvor de møder alt fra brændende sol og nærgående politifolk til tropiske strande og varme, gæstfrie lokale. 

En uventet invitation fra Liberlands præsident kaster også lys over de konflikter og historier, der stadigvæk gemmer sig langs Donaus bredder.

Mathilda Veber – fotografen bag linsen

Mathildas fotografier, der pryder siderne i "Med strømmen til Balkan", indfanger øjeblikke af eventyr og dagligdagens skønhed. H

endes evne til at se det ekstraordinære i det ordinære bringer en dybde til bogen, der gør den til mere end blot en rejseberetning.

Hendes billeder giver læserne en visuel rejse, der matcher Thomas’ levende beskrivelser. Fotografier, som de besøgende på bogreception får et unikt indblik i:

- Der vil være en billedfremvisning med Mathildas fantastiske fotografier, som pryder bogens sider, mens vi dykker ned i de udfordringer og oplevelser, vi havde på vores rejse gennem Østeuropas ukendte farvande, påpeger Thomas Veber

Et inspirerende eventyr for alle

"Med strømmen til Balkan" er ikke kun for sejlere eller eventyrere, men for alle, der drømmer om at bryde fri fra hverdagens trummerum og opleve noget helt specielt. 

Thomas Vebers fortællinger og Mathildas billeder viser, hvordan selv de mindste både kan føre til de største eventyr, og hvordan familiebåndene kan styrkes gennem fælles oplevelser på vandet.

Alt sammen emner, som ligeledes berøres i bogreceptionens foredrag, hvor det desuden bliver muligt at stille spørgsmål til far og datter.

Om bogreceptionen med foredrag:

Dato:
Mandag d. 10. juni kl. 16.30

Adresse:
Ocean Dream
Gothersgade 11
1123 København K

Med strømmen til Balkan:
ISBN: 978-87-94148-11-5
Sider: 280 sider
Pris: 329 kr.
Kan købes direkte fra forlaget på www.oceandream.dk, i boghandlen eller ved bogreceptionen.

content-loader
content-loader
content-loader