Gå til hoved-indhold
Tur
Sejlere fra hele landet mødes til FTLF's Pinsetræf. Foto: Svendborg Sejlerskole

FTLF’s Pinsetræf 2024: Fællesskab, foredrag og erfaringsudveksling

Der er nedtælling til FTLF’s pinsetræf, som i år starter allerede den 17. maj. På pinsetræffet kan du høre foredrag, deltage i workshops og møde nye og gamle sejlere. Bestyrelsesmedlem Torben Jensen fortæller mere i denne artikel.

Af Cille Rosentoft |

Torben Jensen, der er i bestyrelsen hos FTLF, Foreningen Til Langturssejladsens Fremme, fortæller her, hvad du kan opleve på årets pinsetræf. 

Selv deltager Torben Jensen i FTLF’s Pinsetræf for 15. gang, så der er vist ingen tvivl om, at han anbefaler andre også at deltage. Pinsetræffet afholdes i år i Bogense på Fyn og er ifølge Torben Jensen vokset til at blive lidt af et tilløbsstykke for sejlere, der vil opleve verden i båd.

- På FTLF’s Pinsetræf møder man ligesindede med samme drøm, og der sker en masse forskelligt til sådan et træf. Arrangørerne finder på nye tiltag, alt efter hvad FTLF-medlemmerne ønsker. Dog holdes også de gode gamle traditioner i hævd, fortæller Torben Jensen.

- Jeg blev overrasket

Der er plads til alle til Pinsetræffet, og Torben Jensen fortæller om både i alle størrelser - lige fra 27 fod til 62 fod. Samtidig slår han fast, at uanset bådstørrelse og budget vil der være inspiration og godt samvær at hente.

- De nye langturssejlere, der er med for første gang, bliver altid taget godt imod - jeg husker tydeligt, at jeg blev overrasket over, at flere ville se min båd, der er 30 fod. De nye har jo drømmen, og de erfarne langturssejlere giver gerne gode råd. 

- Efter sådan en forlænget weekend siger de fleste af de nye, at de er glade for, at de tog med til pinsetræffet. Sejlerne med børn synes også, det er dejligt, at der er ”legetanter”, så forældrene kan slappe af til workshoppen, forklarer Torben Jensen.

Alle bidrager i FTLF

Mange af dem, Torben Jensen har mødt i løbet af de 15 år, er heldigvis kommet afsted på langfart, og har fået udlevet deres drøm. 

Det er en særlig følelse for de erfarne, der har delt ud af gode råd og oplevelser, at se “de nye sejlere” igen, når de er vendt tilbage til Danmark. 

- De vil, som de fleste i FTLF, gerne sige tak for hjælpen, og bidrager derefter selv med at hjælpe de nye og sådan fortsætter det igen og igen i FTLF, påpeger Torben Jensen.

Træffet starter tidligt i år og har et stort program

I år starter træffet meget tidligt, nemlig allerede den 17 maj. Derfor kan der være en del sejlere, der lige nu har travlt med at få båden gjort klar til søsætning, så de kan sejle til pinsetræffet. A

rrangørerne bag pinsetræffet har dog erfaring med, at der også er nogle, der kører dertil i autocamper eller i bil, og derefter bor på hotel. 

På den måde kan man undgå at gå glip af træffet, selvom man ikke er sejlende.

Hvad kan man opleve på pinsetræffet?

Når man dykker ned i programmet, er det tydeligt at se, at der er noget for enhver smag. Udover grillhygge med snak og drinks kan du på årets Pinsetræf høre fire forskellige foredrag:

1.    Om at sejle med gaster
2.    FTLF-flotiller
3.    Victron - el og batteri
4.    Nyttige el-dimser

Du kan også snakke med forskellige udstillere som eksempelvis Pantaenius, Sejlsikkert og Sea-Safty. Her kan du få svar på dine spørgsmål, og du får mulighed for at kravle ind i en oppustet redningsflåde for at få fornemmelsen af, hvordan det føles. 

Desuden kan du se hvordan en redningsvest udløses med mere.

Hvorfor skal du deltage i årets Pinsetræf?

Ifølge Torben Jensen er der mange gode grunde til at deltage i årets Pinsetræf, men én af de allervigtigste er selvfølgelig muligheden for at møde andre sejlere, som du deler drømme med.

- At være fælles om noget er en sjældenhed nu om dage, hvor flere mest passer sig selv, udtrykker Torben Jensen.

 - Er du ikke medlem endnu, og har du drømmen om langturssejlads, sociale oplevelser, samt at få nye venner med fælles interesser, ja så er det bare med at få dig meldt ind i FTLF og sejle til dit første FTLF-pinsetræf allerede i år. I er alle velkomne, afslutter Torben Jensen og inviterer dermed alle sejlere til at melde sig til årets Pinsetræf.

Du kan læse mere om pinsetræffet, se det fulde program og melde dig til her.

content-loader
content-loader
content-loader