Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I januar 2024 nåede Anne-Marie Rindom op på fem VM-guldmedaljer efter sejr i New Zealand. Foto: Peter Brøgger/Dansk Sejlunion

ILCA 6-sejleren og verdensmesteren Anne-Marie Rindom nomineret til Kulturministerens Idrætspris 2024

Horsens-sejleren, der sejler i Aarhus, Anne-Marie Rindom, er én blandt tre nominerede til Kulturministerens Idrætspris.

 

Af Troels Lykke |

Prisen gives til årets exceptionelle præstation eller indsats inden for idrættens verden eller til én, som i det pågældende år har haft en særlig stor betydning for dansk idræt.  Det fortæller Dansk Sejlunion på Facebook.

I begrundelsen for nomineringen skriver Kulturministeriet, ifølge Dansk Sejlunion, blandt andet:

- Udover at være en af verdens bedste sejlere på tværs af alle bådklasser er Anne-Marie Rindom en rollemodel i og uden for sejlsporten. Sideløbende med den imponerende sportslige karriere studerer hun på Idræt på Aarhus Universitet og er således et fornemt eksempel på den danske eliteidrætsmodel, hvor sport på øverste hylde og uddannelse går hånd i hånd.

Om OL-guldvinderen Rindom

Deltagelsen ved OL 2016 sikrede Rindom sig ved at vinde VM-bronze i foråret samme år. Til OL i Rio 2016 formåede Anne-Marie Rindom at slutte stævnet med en tredjeplads. Dermed formåede hun at forbedre sig med ti pladser fra det foregående OL.

Siden OL 2016 har hun igen vundet VM-bronze, hvilket skete på hjemmebane i Aarhus i 2018. Et resultat, der sikrede Danmark en nationsplads til OL i Japan 2020, mens hun året efter for anden gang blev verdensmester ved stævnet i Japan.

Som den første dansker nogensinde blev Rindom i 2019 af World Sailing kåret som verdens bedste sejler på tværs af bådtyper.

Ved OL 2020 (afholdt 2021) var hun sammen med hollandske Marit Bouwmeester største favorit i klassen, og Rindom lagde sig i spidsen efter sjette sejlads, skønt hendes bedste placering indtil da var en tredjeplads. Med en anden og en førsteplads lagde hun sig derefter klart i spidsen, inden hun efter at være udgået i tiende sejlads fik Bouwmeester tæt på.

I den afgørende medaljesejlads var det vigtigst for hende at holde hollænderen bag sig, hvilket lykkedes, da hun blev nummer syv og Bouwmeester nummer seks. Det betød, at Rindom vandt guld, mens Bouwmeester måtte nøjes med bronze efter, at svenske Josefin Olsson med sejr i medaljesejladsen sikrede sig sølvet.

I 2022 vandt Rindom endnu et VM-guld, mens hun i januar 2024 nåede op på fem VM-guldmedaljer efter sejren i New Zealand. Hun blev herefter udtaget til OLi paris samme år, hendes fjerde OL.

Kilde: Wikipedia

content-loader
content-loader
content-loader