Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De ærøske reddere i aktion. Foto: SAR - Ærø / Facebook

31-fods sejlbåd strander nær Langeland - først i anden omgang kan redderne trække båden fri

Med den nødstedte sejlbåd, en B 31er, placeret på tørt land i en kraftig østenvind må redderne fra Ærø opgive aktionen. Først fem dage senere er det muligt at få sejleren fri af grunden.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Alarmen går på Ærø. Det er den nationale redningscentral, JRCC, der har sendt et opkald mod de ærøske reddere.

En 31 fod lang sejlbåd er gået på grund på Langelands østkyst nær Føllesbjerg. En båd, der har brug for assistance, hvis den atter skal kunne bevæge sig frit på dybere vand.

Må returnere til Marstal

De lokale reddere fra Ærø går straks i redningsbåden og sætter kurs mod den nødstedte sejler, der drømmer om atter at komme fri af grunden.

Opgaven lykkes ikke. Båden er gået så kraftigt på grund, at en aktion er umuliggjort:

- Vi måtte desværre meddele sejleren, at vi under de forhold med stærk østenvind ikke kunne risikere at tage sejlbåden af, og vi var nødt til at returnere til Marstal med uforrettet sag, skriver redderne på Facebook.

Sejleren ringer selv

Fem dage senere er der igen bud efter den ærøske redningsstation. Her tager den grundstødte sejler sagen i egen hånd. Han indtaster nummeret til redningsmandskabet. Ankre er lagt ud, og vandstanden er nu så høj, at det er lykkedes ejeren at liste båden ud på 1-1,5 meters dybde.

- Han spurgte, om vi ville prøve én gang til - det ville vi!, forklarer redderne.

Endnu engang begiver de sig mod Langeland, hvor de sejler så nær båden som muligt. En redder hopper i vandet med en slæber, som han formår at fæste til den grundstødte sejlbåd.

- DA det var OK, kunne Erria Rescue forholdsvis let trække sejlbåden ud på dybere vand og slæbe den om til Bagenkop Havn, slutter redningsmandskabet.

Kilde: SAR - Ærø

content-loader
content-loader
content-loader