Gå til hoved-indhold
Havne
Kongebro Havn er hyggelig og har en herlig restaurant, der laver mad på et højt niveau. Foto: Troels Lykke

Middelfarts havne bruges som base for at se Danmark

- Mange af de turister, som kommer langvejsfra, bruger os, da vi ligger centralt i landet. Så ligger deres båd her, imens de rejser ud i landet for at opleve Danmark, siger Chris Rendboe havnefoged på de tre kommunale havne omkring Middelfart by. Gl. Havn, Kongebroen og Lystbådehavnen.

 

Af Troels Lykke |

- Middelfarts tre lystbådehavne er travlt optaget henover sommerhalvåret. Det er ikke kun tyskere, svenskere og danskere, som kommer forbi Middelfart, når de holder ferie på deres både. Sidste år havde lystbådehavnene også besøg af sejlturister, som havde brugt mere end blot et par dage på at komme til Middelfart, siger Chris Rendboe havnefoged på de tre kommunale havne omkring Middelfart by. 

- Der kommer rigtig mange forskellige nationaliteter. Det er hovedsageligt fra Europa, men vi ser også, at der er amerikanere, som kommer og lægger til. Mange af de turister, som kommer langvejsfra, bruger os, da vi ligger centralt i landet. Så ligger deres båd her, imens de rejser ud i landet for at opleve Danmark, siger han til Fyens.dk.

Lillebælt er et populært farvand at sejle rundt i, hvilket gør Middelfarts tre marinaer meget attraktive som sejlturist, og det kan havnefogeden godt mærke, når der er sommerferie.

Autocampere kommer også

- I hele 2023 havde vi næsten 8000 overnatninger. 1000 hver i Gl. Havn og Kongebroen, og resten her i marinaen.

Men det er ikke kun de sejlende sommerhuse, som havnefogeden skal se til, når han er på arbejde. Der er også 15 pladser til autocampere omkring lystbådehavnen, som også bliver flittigt brugt.

- Der er mange turister, som bruger vores pladser til autocamperne. De er dog lidt mere besværlige, end dem, som kommer sejlende til, da de har burg for mere hjælp. Det er mange tyske turister, som kommer herop, men også autocampere fra Finland og Sverige, siger Chris Rendboe.

Kilde. Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader