Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Som det ses bliver ruten kun på cirka 20 sømil udfor Als. Kort: Sønderborg Yacht-Club

Two Star sejlads bliver 1-dags event - og hedder Sønderborg In-shore Race 2024

Efter en kortere årrække med Two Star sejladsen Als Rundt i 2 for 2, har sejladsledelsen i Sønderborg nu besluttet at ændre konceptet fra en etape-opdelt kapsejlads til et 1-dags event. Sejladsen foregår 31. august. Sønderborg Yacht-Club kan vælge mellem to banner på hver 20 sømil.

Af Troels Lykke |

2-star sejler og medarrangør Flemming Djernæs fra Sønderborg Yacht-Club fortæller til minbaad.dk:

klubben her i Sønderborg har siden sejladsens start set et næsten uændret deltagerantal på små 20 både, og vi tror, det kan øges, hvis vi trimmer lidt om. 

Mere af det samme har i dette tilfælde vist sig ikke at generere flere deltagere på startlinjen og til den efterfølgende sejlerfest.  Der ændres ikke på, at det sportslige og sociale element vægtes lige højt. 

Vi har designet to baner a´ hver ca. 20 sømil, så vi kan vælge den bane, der vurderes bedst til de givne vindforhold på dagen. 

Hvis det skulle knibe lidt med vinden, har vi også en lille 5-6 sømil bane liggende klar i kistebænken.
Der startes med udregnet handicap, så mindste båd starter først.

Sejlads gøres til 1-dags event

De ændrede planer for sejladsen er opstået i kølvandet på samtaler med flere af de tidligere års deltagere.
Flere udtrykte, at især 2. etape ved Nordals kunne være ret så strabadserende. Det skal selvfølgelig også ses i lyset af, at alle deltagerne befandt sig på bagkant af en rigtig god sejlerfest!

Derfor gør vi nu sejladsen til en 1-dags event, som fortsat byder på fælles morgenbuffet med skippermøde. 
Efter sejladsen er der afriggerøl på verandaen og senere sejlerfest i Sønderborg Yacht-Clubs udvidede og samtidig nyrenoverede klubhus.

Startgebyret på 995 kr. til “Sønderborg In-shore Race 2024 for 2” includerer morgenbuffet, afriggerøl og middag (excl. drikkevarer) og fri overnatning fra lørdag til søndag.

Der er åbent for tilmelding på manage2sail.com.

content-loader
content-loader
content-loader