Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I bogen ’Historien bag billedet – 50 ikoniske malerier af den danske flåde’ har marinehistorikerne Søren Nørby og Jakob Seerup udvalgt 50 ikoniske malerier fra flådens historie.

Foredrag på M/S Museet for Søfart: Historien bag ikoniske malerier af den danske flåde

Den danske flåde har altid været et yndet motiv for mange kunstnere. Mange kender de mest ikoniske af dem - som maleriet af den sårede kong Christian d. 4. på dækket af Trefoldigheden. Hør foredrag torsdag 24. oktober i Helsingør.

Af Troels Lykke |

Eller det moderne flådemaleri ’Blue Shield’, hvor Peter Martensen skildrer Søværnets jagt på pirater ved Afrikas Horn. Men hvad ledte op til disse dramatiske øjeblikke som er skildret på de danske flådemalerier - og hvad skete der bagefter?

50 ikoniske malerier fra flådens historie

I bogen ’Historien bag billedet – 50 ikoniske malerier af den danske flåde’ har marinehistorikerne Søren Nørby og Jakob Seerup udvalgt 50 ikoniske malerier fra flådens historie.

Torsdag. d. 24. oktober besøger de M/S Museet for Søfart for at fortælle historien bag en udvalgt række af malerier. Hvilket slag eller begivenhed er gengivet, hvilke fartøjer er det, vi ser, hvem var kunstneren, og hvor realistisk er gengivelsen i forhold den faktuelle begivenhed?

Foredraget og bogen Historien bag billedet er for alle med interesse for Danmarks historie og flådens betydning for Danmark som søfartsnation.

Søren Nørby har i mere end 20 år beskæftiget sig med søfarts- og marinehistorisk forskning og fungerer i dag som Søværnets historiske konsulent. Jakob Seerup har været ansat som museumsinspektør på Orlogsmuseet, undervist i søkrigshistorie ved Søværnets Officersskole og er nu på Bornholms Museum som museumsinspektør for nyere tid.

Gratis, når der er  indløst entré til museet

Arrangementet er en del af Elsinore Evenings, hvor kulturen i Helsingør har aften åbent alle torsdage i vintermånederne.

Foredraget den 24. oktober er gratis, når der er indløst entré til museet. For at sikre sig plads til arrangementet skal ALLE deltagere forudbestille billetter via museets hjemmeside. Med et årskort er entré og arrangement gratis.

content-loader
content-loader
content-loader