Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Badestigen er stadig slået ned på den strandede båd ved Kysing Næs i Østjylland. Foto: Lars Aarø / Fokus Foto
Kort Nyt
Foto: Lars Aarø / Fokus Foto
Kort Nyt
Foto: Lars Aarø / Fokus Foto
Kort Nyt
Foto: Lars Aarø / Fokus Foto
Kort Nyt

40-årig mand hang i tovværk efter sin lille sejlbåd, der stadig ligger på stranden syd for Norsminde

En 40-årig mand var i kritisk tilstand og bevidstløs, da han fredag aften den 4. april blev fragtet til hospitalet, efter at være blevet reddet i land fra sin båd. Fotograf Lars Aarø var onsdag ved Kysing Næs og kunne konstatere, at sejlbåden stadig ligger på stranden, syd for Norsminde Havn.

Af Troels Lykke |

Pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Emil Enemark Sørensen, oplyste mandag eftermiddag overfor Horsens Folkeblad, at politiet på nuværende tidspunkt ikke ønsker at oplyse mere om mandens tilstand.

- Vi kom først til stedet, da den 40-årige var blevet kørt bort i en ambulance, og efter at Østjyllands Brandvæsen havde sikret sig, at der ikke var andre ombord på båden.

- Naturligvis har vi en klar forventning om, at båden bliver fjernet i den nærmeste fremtid, tilføjer pressemedarbejderen overfor Horsens Folkeblad.

Onsdag aften lå den havarerede sejlbåd stadig på stedet ved Kysing Næs (se kort). Det kunne pressefotograf Lars Aarø konstatere.

På billeder kan man ligeledes se, hvordan badestigen er foldet ud i en ellers ordnet båd, hvor sejleren tilsyneladende er faldet ud, men har fået fat i en snor, da han lå i vandet.

Vidne og hjælper: Manden lå for enden af line, bundet til båden 

Sarah Bjørg Lundsberg var til stede, da ulykken opstod med sejleren, der lå i vandet. Hun fortæller søndag på Facebooksiden Tursejlads og Sejlsport:

- I fredags var jeg med til at få hevet den forulykkede sejler op af vandet ved sin grundstødte båd syd for Aarhus. Han trak vejret, men var bevidstløs, forkommen og kold, og hans skæbne er i skrivende stund stadig ukendt, fortæller Sarah Bjørg Lundsberg og fortsætter:

- Manden var faldet over bord og lå i sin selvoppustelige redningsvest for enden af en line bundet til båden, som lå ca. ti meter fra land. Det regnede og var tåget, og der var en del bølgegang - og det var nok med til, at det tog os nogle minutter, før vi opdagede, at det var en mand.

Sort jakke ud over redningsvest

Sarah Bjørg Lundsberg beskriver videre, hvrodan manden lignede en gummibåd, hvilket kunne have kostet ham livet:

- Det lignede ikke en mand. Det lignede mere en punkteret gummibåd, et drivanker, en bylt af en slags, som havde revet sig løs fra noget. For manden havde taget en sort jakke på UDOVER sin redningsvest. Det var meget tæt på at koste ham livet, siger vidnet og hjælperen.

content-loader
content-loader
content-loader