Gå til hoved-indhold
Tur
Her ses en af de to iQ-foil surfere i Øresund. Foto: Per Heegaard
Tur
Alfred Dixen og Marinus Tambo på vej mod Øresundsbroen. Her blev de fanget af fotograf Per Heegaard under deres tur Danmark Rundt på 750 sømil. Foto: Per Heegaard
Tur

Dk Rundt: Aarhus-surfere blev forsinket i Øresund af tang - nu gælder det Bornholm

De to elitesurfere Marinus Tambo på 21 og Alfred Dixen på 22 år kæmper stadig på det brede olympiske iQ-foil-bræt. Øresund blev fredag ikke ikke en walkover de havde forventet, da de blev mødt af tang. De nåede til Trelleborg. På vejen mødte de fotograf Per Heegaard fra Hellerup Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Danmark rundt turen startede 5. oktober nord for Esbjerg. Nu er duoen nået til Trelleborg i Sverige. De to surfere er uden følgebåd, men prøver at holde sig kystnært når det er muligt.

Dag 7 - tilbage i Sverige

- Vi har i dag tilbagelagt 116 kilometer, og er kommet et skridt tættere på Bornholm. Turen i dag bød på hårdt blæsevejr og massere af tang i Øresund. Da tang konstant bremsede os blev vi nødt til at hoppe tang af løbende på turen, hvilket har bremset os for at kunne komme længere. Vi har her til aften (fredag, red.) i Trelleborg spist en god omgang aftensmad, og efter en god nattesøvn i vores telt bliver vi klar til en lang dag på vandet i morgen, fortæller Alfred Dixen og Marinus Tambo på deres facebooksider.

Video: Mere tang end vand i Øresund - rapport fra Trelleborg

Se flere fotos af sejlerne - taget af fotograf Per Heegaard

Se hvor Alfred og Magnus foiler

Følg de to surfere: share.garmin.com/QSJRU og se deres rute og fart undervejs.

Følg også sejlerne her: www.facebook.com/alfred.dixen og her

Instagram: instagram.com/alfred_dixen/ og instagram.com/marinustambo/

Indsamlingsside: sponsor.me/Danmarkrundtwindsurf

content-loader
content-loader
content-loader