Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I alt har Søværnets Dykkertjeneste foretaget fire sprængninger i løbet af ugen, og flere kan være på vej i weekenden, hvor man også fortsætter operationen i området. Foto: Forsvaret

Rystelser helt ind på land, da Søværnets Dykkertjeneste sprængte bomber i Aarhus-bugten - flere ryger i weekenden

Sejlere skal dukke sig i Aarhus. Bomberne er en del af det tyske krigsmateriel fra 2. verdenskrig, som blev dumpet i bugten efter krigen. Aftalen efter krigen lød på, at ingen måtte overtage de tyske våben, og derfor blev det dumpet forskellige steder - og altså deriblandt i en zone i Kaløvig.

Af Troels Lykke |

Præcis hvor meget krigsmateriel, der stadig ligger i Aarhus-bugten, er svært at sige. Det fortæller Bo Snestrup Petersen, chef for Søværnets Dykkertjeneste.

- Man havde ikke helt styr på mængderne, dengang det blev dumpet. Da tænkte man, at hvis man dumper det til havs, så forsvinder det, forklarer han til TV2 Østjylland, der viser et kort over, hvor bomberne ligger. 

Man regner dog med, at der er omkring 6000 genstande af forskellig art tilbage i de danske farvande efter 2. verdenskrig.

1.000 kilo tunge bomber destrueres

Cirka hvert andet år tager Søværnets Dykkertjeneste på tur til det område i Kaløvig - den såkaldte forbudszone - hvor man ved, der blev dumpet krigsmateriel for at se, hvad der dukker op.

Denne gang var der stor gevinst, da der blandt andet blev fundet to 1000 kilo tunge bomber til artilleri-granater, som skulle destrueres.

TV2 Østjylland viser video fra bombesprængningerne.

content-loader
content-loader
content-loader