Gå til hoved-indhold
Tur
Foto: Svendborg Sejlerskole

Langturssejlere kommer i mesterlære på nyt kursus i Svendborg

Tre døgn på havet med ankring, vejrskifter og besætning venter deltagerne på Svendborg Sejlerskoles nye kursus. Fem deltagere kan være med, når eventen første gang afvikles den 23-26. maj.

Af Sara Sulkjær |

Flere og flere danske sejlere tager på langtur - og flere og flere savner viden om den praktiske del af sejladsen inden afgang.

Det har Svendborg Sejlerskole sammen med Foreningen Til Langturssejladsens Fremme (FTLF) og jordomsejler Joakim Quistorff-Refn nu besluttet at ændre. Derfor udbyder Svendborg Sejlerskole et praktisk kursus for kommende langtursskippere:

- Der er så meget, man ikke kan læse i en bog, som det er rigtig vigtigt at have med sig som skipper. Vi møder mange dygtige sejlere på vores Y3- og Y1-kurser, som hungrer efter at få anvendt al deres viden i praksis, også inden de selv står med hele ansvaret, forklarer Nicolai Juel Vædele, bestyrelsesformand i Svendborg Sejlerskole, i en pressemeddelelse.

Et særligt ansvar

Kurset er et intensivt forløb over tre døgn til havs. Kursisterne får praktisk erfaring med at håndtere en stor båd under de store kræfter til søs, ligesom sejlads om natten, for anker, i vejrskifte, i trafikerede områder, med mandskab og flere døgn i træk er på skemaet.

På kurset deler arrangørerne guldkorn med sejlerne og forsøger at skabe stemningen af at være afsted på en såden måde, hvor der kun er sejlerne selv og ingen andre til hjælp:

- Når man sejler et større skib, som man jo må med en Y3-eksamen, er det bare et helt andet ansvar, der følger med. Ude i verden har jeg mødt mange sejlere, der var overrasket over, hvor stor en opgave, det er, at være leder for en stor besætning på seks til otte sejlere og få det til at fungere godt, påpeger Joakim Quistorff-Refn, skipper på S/Y Nerthus, den tredobbelte jordomsejler, hvor kurserne kommer til at foregå. 

Et naturligt behov

At det selv for dygtige sejlere er nødvendigt at tilegne sig viden, ikke blot om sejladsen, men også om de øvrige facetter forbundet med titlen som langtursskipper, er netop en nøglesten i kurset:

- Hos FTLF ser vi et naturligt behov for, at også erfarne sejlere kan høste erfaringerne og guldkornene fra andre, der allerede har været afsted. Det er et af de bærende formål med vores forening. At komme ud på havet og prøve det i praksis er altid et vigtigt supplement til sine teoretiske færdigheder, understreger Jens Almdal, uddannelsesansvarlig i Foreningen til Langturssejladsens Fremme (FTLF). 

Kurset udbydes i første omgang én gang i foråret og én gang i efteråret.

- Vi ser et stort potentiale og forventer at opskalere de kommende år, når det nye koncept er blevet mere kendt og udbredt, slutter arrangørerne og oplyser, at medlemmer af FTLF får 15 procent rabat på kurset.

Mesterlære – klar til ansvaret

Instruktører: Joakim Quistorff-Refn og Nicolai Juel Vædele

Dato: 23-26. maj 2024 Mesterlære – klar til ansvaret  (1)

Dato: 26-29. september 2024 Mesterlære – klar til ansvaret (2)

Pris: 6.125 kr. inkl moms 

Bemærk: Max fem kursister

Læs mere om kurset her.

content-loader
content-loader
content-loader