Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frederik Rask og Jakob Precht ved europamesterskaberne i Frankrig. Foto: Rask & Precht Sailing / Facebook

OL-besætningerne manglede ved EM i 49er, 49erFX og Nacra: 13. plads blev bedste danske placering

Frederik Rask og Jakob Prechts samlede 13. plads blev højdepunktet set med danske briller ved EM i Frankrig. Ingen danskere var til start i 49erFX og Nacra 17.

Af Sara Sulkjær Hansen |

De danske sejlsportsfans måtte spejde langt efter landets bedste besætninger ved EM for 49er, 49erFX og Nacra.

Ingen af de OL-kvalificerede sejlsportsduoer var således til start ved europamesterskabet, der blev sejlet i franske Grand-Motte.

Intet medal race

På startlinjen var til gengæld Frederik Rask og Jakob Precht samt Jens-Christian Dehn-Toftehøj og Mads Fuglbjerg i mændenes 49er. 

To besætninger, der hver især formåede at vise Dannebrog frem ved europamesterskaberne, der dog ikke kastede hverken podiepladser eller et medal race af sig.

Bedste placering går derfor til Frederik Rask og Jakob Precht, der kan rejse fra mesterskabet med en samlet 13. plads i bagagen. Samtidig slutter Dehn-Toftehøj og Fuglbjerg på 63. pladsen.

Intens træning mod OL

Med få måneder til at starten går ved de olympiske lege er alle sejl for de kvalificerede besætninger sat for at sikre den bedst mulige præstation ved årets helt store mål.

En intens træning, hvori det netop overståede europamesterskab ikke har plads. I stedet træner de danske besætninger med jævnbyrdige rundt omkring i Europa, inden OL-flammen tændes fredag den 26. juli. 

content-loader
content-loader
content-loader