Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En fransk sejler faldt over bord fra en Pogo 44 og i Grækenland. Den kvindelige sejler ramte sandsynligvis roret og døde af kvæstelser.
Kapsejlads
Ruten.

40-årig kvindelig, fransk sejler død efter hun faldt over bord fra Pogo 44 i græsk kapsejlads Aegean 600 offshore

Det gik galt i Aegean 600 offshore-løbet i Grækenland, hvor øerne ved Aegean skulle rundes tirsdag 9. juli 2024. To sejlere faldt over bord, den ene blev sandsynligvis ramt af roret og blev dødeligt såret, mener Pogo 44-skipperen. Der var vindstød op til 40 knob.

 

Af Troels Lykke |

I kun fjerde udgave af Aegean 600 gik det galt på 605-sømil offshore-sejladsen rundt om 13 øer i Aegean, hvor blandt andet Rhodos indgår.

Flere steder mellem øerne var der kraftige vindstød, helt helt op til 40 knob, mens der bag nogle øer var næsten vindstille.

Efter at have passeret gennem en gate ved Santorini i de tidlige timer tirsdag den 9. juli, var størstedelen af ​​feltet om eftermiddagen på vej ned mod det næste punkt ved Kassos.

To faldt voer bord - en ramt af roret

I sejladsen arbejdede Pogo 44 Heaven-besætningen på at få deres spiler under kontrol, da to besætningsmedlemmer, som havde været i stævnen og arbejdet med sejlet, faldt over bord.

Holdet aktiverede straks deres mand over bord-procedurer og formåede at hente begge besætningsmedlemmer inden for få minutter.

Et besætningsmedlem blev alvorligt såret, det andet uskadt. Heaven-holdet tilkaldte nødhjælp, og en redningshelikopter blev sendt til stedet. Tragisk nok reagerede det sårede mandskab ikke på forsøg på at genoplive dem. Besætningsmedlemmet, der døde, er blevet bekræftet som en 40-årig fransk kvinde.

I en erklæring fra arrangørerne siger skipper Andrii Prokopenko:

- Vi tror, at vores holdkammerat desværre blev ramt af bådens ror. Vandet var fyldt med blod fra sammenstødet, og vi gjorde vores bedste for at behandle denne alvorlige skade. Vi er knuste over denne frygtelige ulykke, lyder det.

Tager sikkehed alvorligt i sejladsen

- Vi tager sikkerhedsforberedelser meget alvorligt, siger Ioannis Maragkoudakis, Commodore fra Hellenic Offshore Racing Club (HORC).

- Det er grunden til, at vi tilbyder seminarer og giver en grundig og informativ guidebog til både sikkerhed og vejrforhold for dette løb for at hjælpe hold med at overholde sikkerhedsbestemmelserne og lære mere om dette kursus.

- Men nogle gange kan der ske ulykker, som denne. Vi og alle deltagere i begivenheden vil sørge over dette forfærdelige tab om bord på Heaven, og vi udtrykker vores dybeste medfølelse til denne fortabte sejlers venner og familie.

Bouwe Bekking beklager tab af sejler

Den verdenskendte jordomsejler, Bouwe Bekking fra Danmark, deltog også i sejladsen, men på en anden båd, den schweiziske Swiss Chocolate 3, hvor de fik ødelagt styresystem på ror, hvilket gav en kraftig kæntring og en ødelagt gennaker.

- Det er helt sikkert et tricky sted at sejle (ved de græske øer, red.) Og det er trist af fortælle, at en vores konkurrenters gaster mistede livet på vandet, fortæller Bekking på sin Instagram-profil

Sejladsen: aegean600.com/ - læs også om sejladsen her. facebook.com/AEGEAN600

content-loader
content-loader
content-loader