Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lyset i fyret blev for første gang tændt i januar 1911 og har siden da vejledt skibsfarten ud for Møns Klint. Onsdag den 24. januar blev fyret lagt ned. Foto: Jesper Kern/Søfartsstyrelsen

Hellehavn Nakke Fyr nord for Møns Klint reddet fra skrot

De seneste år er kanten af klinten rykket tættere og tættere på fyrtårnet, og efter stormen Pia i december 2023 besluttede Søfartsstyrelsen, der ejer fyret, at det var tid til at rive det ned. Skrothandler fra Vordingborg vil bevare fyret.

 

Af Troels Lykke |

- Jeg er så glad for, at det ikke er blevet skåret i småstykker, siger Inge-Merete Jensen og tilføjer:

- Det var jo tæt på, siger hun til TV 2 Øst - se reportage og billeder.

Gennem næsten 20 år har hun passet og plejet Hellehavn Nakke Fyr nord for Møns Klint. Hun overtog opgaven fra sin mand, der døde i 2006.

De seneste år er kanten af klinten rykket tættere og tættere på fyrtårnet, og efter stormen Pia i december 2023 besluttede Søfartsstyrelsen, der ejer fyret, at det var tid til at rive det ned.

Skrothandler kom til undsætning

Det var faktisk meningen, at fyrtårnet skulle skrottes, indtil skrothandleren Benoni Munk fik nys om sagen.

- En af mine kunder fra Søfartsstyrelsen kontakter mig og siger, at de skal skære fyret ned og spørger mig, hvor store stykker de skal skære det i for, at jeg kan komme og hente det og putte det ned i min container, siger han.

Det skal bevares

Onsdag den 24. januar blev fyret lagt ned. Så fik han tilsendt et billede af fyrtårnet.

- Og så tænker jeg med blødende hjerte, at det skal ikke rives ned. Det skal bevares, hvis det kan, siger Benoni Munk.

- Vi får skåret fyret over nede i bunden, så vi kan få det vippet på et vippepunkt, får det lagt ned og får det kørt ud af skoven og hjem til min plads, hvor det nu ligger, siger han.

Kilde. TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader