Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne satte en førsteplads ind i San Franciso i en sejlads. Foto: Samo Vidic for SailGP
Kapsejlads
ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested in action ahead of the SailGP Season 4 Grand Final in San Francisco, USA. Thursday 11th July 2024. Photo: Ricardo Pinto for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads
Katja Salskov-Iversen, strateg om bord, ses her tv. bagved Nicolai Sehested.

Dansk F50er afslutter sæsonen på en samlet fjerdeplads i San Francisco - se faretruende kollision med 30 knob

Danskerne og Rockwool-holdet, der ledes af skipper Nicolai Sehested, fik en andenplads i San Francisco-eventet, men det rakte desværre ikke til at kvalificere dem til den altafgørende finalesejlads, hvor Australien, New Zealand og Spanien kæmpede om den to millioner dollar store præmiepulje.

 

Af Troels Lykke |

Trods det er Sehested positiv efter en række imponerende præstationer, der konsekvent placerede hans hold i toppen i Californien. Se Rockwool-holdet på førstedagen

"Vi vidste, at vi skulle levere et solidt event her for at holde liv i håbet om at komme i finalen, men også for at sætte standarden for næste sæson," siger Nicolai Sehested og fortsætter.

"Jeg tror, vi ville have ført eventet, hvis det ikke havde været for sammenstødet med Canada lørdag, der kostede os nogle vigtige point. Så vi må tage de positive ting med, vi så hurtige ud og traf nogle gode beslutninger i weekenden."

Podieplaceringer giver point

Danskerne sikrede sig tre podieplaceringer ud af fem flådesejladser, med en række på 2, 8, 1, 4, 2, og lå dermed lunt i toppen af stillingen i San Francisco.

Men det var også en dramatisk weekend for danskerne. Den danske båd blev ramt af hele to uheld. Det første da Canada SailGP Team ramte mærket i Race 2, og det andet søndag da Frankrig SailGP Team kolliderede med danskerne, hvilket satte dem selv ud af spillet og eliminerede deres chance for at komme i finalen.

Både Canada og Frankrig modtog maksimale straffepoint, Canada 8 eventpoint og 4 sæsonpoint, og Frankrig 12 eventpoint og 8 sæsonpoint, for uheldene, hvoraf den sidste kollision efterlod den danske båd med mindre skader.

"Det skete ret hurtigt. Jeg tror bare ikke, de så os," siger Sehested om kollisionen med Frankrig. "Det er uheldigt, det er ikke sådan, vi ønskede at se Frankrig slutte deres sæson og miste deres plads i finalen. Heldigvis kom ingen til skade."

Frem mod Sæson 5

SailGP har netop offentliggjort den mest ikoniske og pakkede SailGP-kalender nogensinde for 2024/2025 med start i Dubai i november 2024.

"Vi glæder os enormt til Sæson 5. Vi føler os i en god position til at presse os ind på podiepladserne og begynde at tage nogle sejre," siger Sehested.

"Jeg vil gerne lykønske Spanien, der sejlede en fantastisk finale og viste, at det aldrig er slut, før det er slut. I går var de ude af finalen, og i dag tog de trofæen. Det viser, hvor tæt niveauet er i SailGP, og det åbner døren for andre hold til at tro på, at vi kan gøre det samme."

sailgp.com/

Se vild episode, da danskerne var ved at blive sejlet ned

Se sejladsen da Spanien vandt 2 mio. dollars

content-loader
content-loader
content-loader