Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bådbranchen venter at sejlere atter bruger flere penge på både og hos tyske HanseYachts AG går det nu frem. Her ses en Hanse 460. PR-foto

Godt nyt i bådbranchen: Tyske HanseYachts' overskud stiger markant

Yderligere forbedring af rentabiliteten i et normaliserende marked, sådan skriver HanseYachts. For i tredje kvartal af 2024 forbedrede Hanse Yachts Gruppen sine resultater igen efter et godt regnskabsår 2023/2024. - Det er tydeligt at vi er på rette spor, siger direktør Hanjo Runde.

Af Troels Lykke |

På trods af et fald på 12 procent i den foreløbige kvartalsomsætning sammenlignet med året før til 42,4 millioner EUR, steg den foreløbige indtjening før renter, skat, afskrivninger og amortisering (EBITDA) med 0,4 millioner EUR år-til-år til 3,9 millioner EUR, fortæller HanseYachts til pressen.

Med en EBITDA-margin på 9,2 procent (samme periode sidste år: 7,4 procent) nærmer marginen sig det mellemfristede mål på 10 procent, mens den foreløbige konsoliderede nettogevinst for kvartalet, på 1,5 millioner EUR, allerede var tæt på den samlede nettogevinst for det foregående regnskabsår (1,8 millioner EUR).

"Dette ekstremt opmuntrende resultat bekræfter endnu en gang, at vores succesfulde strategi betaler sig efter det gode regnskabsår, vi havde sidste år," siger Hanjo Runde, administrerende direktør for HanseYachts AG.

"På trods af normaliseringen af efterspørgslen efter overophedning i de seneste år, er vi tydeligt på rette spor til yderligere at øge virksomhedens driftsrentabilitet og dermed opnå vores mål om en EBITDA-margin på over 10 procent i den nærmeste fremtid."

I Danmark forhandler Reese Marin i Aabenraa Hanse Yachts-bådene.

content-loader
content-loader
content-loader