Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Under overrækkelsen af 20.000 kroner ses her Bjarne Christensen, tv., og Steen Nielsen fra DSRS Kerteminde samt Leif Nielsen fra Danske Tursejlere. PR-foto

Danske Tursejlere uddeler fortjent donation til Dansk Søredningsselskab under 20 års jubilæum

Som anerkendelse af en vigtig indsats for søsikkerheden donerer Danske Tursejlere 20.000 kr. til Dansk Søredningsselskab i anledning af selskabets 20-års jubilæum. Redningsselskabet er på en kort årrække blevet til den mest betydningsfulde redningstjeneste i indre danske farvande.

Af Troels Lykke |

I weekenden den 14.-15. september fejrede Dansk Søredningsselskab (DSRS) sit 20 års jubilæum med receptioner på flere af dets stationer rundt om i landet.

Således også i Kerteminde hvor formand for Danske Tursejlere Leif Nielsen, kunne overrække en check på 20.000 kr., som en kontant anerkendelse af det vigtige arbejde DSRS gør for at redde liv og materiel for nødlidende sejlere på vandet.

- Årets rundt er DSRS klar til at rykke ud og assistere sejlere, der er kommet i en svær situation ved f.eks. grundstødninger, motorstop, havareret rig og lignende. Den hurtige og professionelle indsats fra DSRS’s mange frivillige bidrager til sikkerheden og skaber tryghed for danske fritidssejlere. Danske Tursejlere udtrykker på vegne af vores 16.000 medlemmer en stor tak for denne indsats. Vi håber, at vi med vores donation også er med til at sikre en yderligere udbygning af DSRS samt er med til at skabe yderligere motivation for alle frivillige reddere i DSRS, udtaler formand for Danske Tursejlere, Leif Nielsen, i anledning af jubilæet.

Vigtige donationer til frivillige ildsjæle

Dansk Søredningsselskab er baseret 100 % på frivillige ildsjæle, der varetager de mange vigtige funktioner, når en indsats på vandet skal udføres. Desuden stiller DSRS også frivillige og materielle ressourcer til rådighed for det offentlige beredskab i nødsituationer til søs. Så hver en doneret krone tæller, når liv og materiel er på spil på vandet.

- Vi ved, at DSRS på landsplan gennem årene har ydet assistance ved mere end 10.000 operationer– i al slags vejr og på alle tidspunkter af døgnet. Derfor er vi stolte over at kunne honorere denne indsats, som DSRS har foretaget, siger Leif Nielsen.

Det er anden gang på to år, at Danske Tursejlere donerer penge til DSRS. I 2023 var Danske Tursejlere sammen med DSRS nomineret til Palby prisen, som uddeles på BoatShow i Fredericia til foreninger eller virksomheder, der gør en positiv forskel for sejlerne. Danske Tursejlere vandt den eftertragtede hæder samt den kontante præmie på 10.000 kr.

Men Leif Nielsen valgte på vegne af Danske Tursejleres at videregive de 10.000 kr. til netop DSRS, hvor pengene ville komme til gavn for alle danske fritidssejlere.

Professionel anerkendelse

Dansk Søredningsselskab er på en relativt kort årrække vokset til at blive den mest betydningsfulde redningstjeneste i de indre danske farvande.

- Og dette uden at få en krone i støtte fra det offentlige. De donationer, vi har modtaget fra Danske Tursejlere, tager vi som en professionel anerkendelse af vores virke fra en af de største organisationer for fritidssejlere i Danmark. Og netop fritidssejlernes sikkerhed til søs har vi stort fokus på, siger Steen Wintlev-Jensen, formand for Dansk Søredningsselskab.

content-loader
content-loader
content-loader