Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør.
Kapsejlads
Kapsejlads

Harboe Cup i Skælskør skal atter finde danske mestre

Skælskør Amatør-Sejlklub, med 120 frivillige, arrangerer igen i år Harboe Cup i weekenden 28.-29. september.  Det bliver som sædvanligt et stort jollestævne, hvor der vil være deltagelse af 12 forskellige jolleklasser.

Af Troels Lykke |

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i Europe og ILCA7 klasserne, kommer der igen ca. 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør.

Der sejles blandt andet om DM for den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport. Derudover skal der kåres yderligere 5 klassemestre, hvilket er det samme som DM, blot uden officiel titel, fortæller Per Kongshøj Madsen, kommunikationsgast fra Skælskør Amatør-Sejlklub til bådpressen.

Han fortæller videre.

Stævnet er specielt, fordi det både er det stort stævne - altid blandt de to største jollestævner i Danmark - og fordi det er sæsonafslutning for fleste sejlere. Mange føler også, at stævnet er som tre mindre og hyggelige stævner, hvilket især for nybegyndere i Optimist C, gør det til en god og tryg oplevelse. 

Et tilskuervenligt stævne 

Sejlsport bliver tit beskyldt for at være sjov for deltagerne, men kedelig for tilskuerne. Harboe Cup er anderledes. På Skælskør Nor sejler Tera Sport, Tera Pro og Feva jollerne, som søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter.

Sejladserne for Optimistjoller B og C afvikles på Skælskør Inderfjord, som let kan overskues fra stierne langs bredden. To andre baner ligger ud for Kobæk Strand. På det dejlige strandområde kan deltagernes forældre og andre interesserede løbende følge med i sejladserne, samtidig med at de nyder naturen og den friske luft. 

Oplevelsen for sejlerne ved Kobæk Strand og Skælskør Nor er også speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn. Der kan de søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først.

Men når sejlerne ved Kobæk strand eller på Noret skal starte, så sker det jo fra stranden/bredden, og dermed når sejlerne at få et dyp i vandet først. Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub.

På Skælskør Nor sejler Tera Sport, Tera Pro og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter. Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. Lørdag aften er der sejlerfest i Det Røde Pakhus. Harboes Bryggeri A/S og Skælskør Amatør-Sejlklub er værter ved den traditionelle fællesspisning for deltagere og ledere.

Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.30 og 17.00 afhængig af vejret. 

Mange giver en hånd med

Heldigvis har sejlklubben mange frivillige og 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet.

Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør.

Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen, fortæller stævneleder  Claus Møller Christensen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Dalmose El-Service, Lærkestensgårdens Kartofler, Winner Optimist og Aarhus Seashop. 
 

content-loader
content-loader
content-loader