Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Krise på den britiske AC75er i Barcelona. De er faldet helt igennem mod kiwierne.
Kapsejlads

Briterne dybt presset i America's Cup: Bagud 0-4 mod kiwierne - i dag sejles to sejladser - live kl. 14

Med Emirates Team New Zealand foran 4-0 står INEOS Britannia over for en stejl udfordring. Den der først når 7 sejre vinder cuppen.

Af Troels Lykke |

I en tæt kamp, hvor de mindste ting gjorde en forskel, tog Emirates Team New Zealand mandag endnu et point i Louis Vuitton 37. America’s Cup Match i Barcelona med en fjerde sejr i træk over INEOS Britannia, hvilket bringer dem tre point fra sejr i denne først-til-syv serie.

Det var et hårdt nederlag for briterne med skipper Sir Ben Ainslie, som kom ud med en anderledes strategi og valgte at undgå risikable situationer, der kunne føre til straffe, og i stedet stolede på deres båd Britannias fart for at overgå Kiwierne. Taktikken så ud til at virke i starten.

På den seks-runders bane, med vinden omkring 10 knob og skyet vejr, demonstrerede Emirates Team New Zealand at de er bedste.

Sikker sejr med 23 sekunder

Der var ikke meget, briterne kunne gøre udover at sejle midten og venstre op ad vinden. Ved sidste luvmærke, efter perfekt dækning, rundede Kiwierne med en føring på 24 sekunder og sejlede sikkert til mål, hvor de krydsede linjen med en 23 sekunders sejr.

Peter Burling, skipper på Emirates Team New Zealand, gav indsigt i holdets tankegang:
 
“Vi er spændte. Vi føler hele tiden, at vi bliver bedre. Vi har nogle småting, vi skal ordne, og vi skal ikke sejle tirsdag.”

Dylan Fletcher, bagbord rorsmand på INEOS Britannia, reflekterede over de små marginer: 

“Vi fokuserede på en god start og fik første kryds, men kunne ikke holde dem bag os, hvilket var frustrerende.”

Briterne: Vi ser på alt

Om de næste 24 timer sagde Fletcher: 

“Vi ser på alt. De har haft fordel af vores data siden Louis Vuitton Cup-finalen. Det er rart, at vi endelig kan gøre det samme med deres. Det handler om små forskelle, og vi bliver hurtigere hver dag.”

Fletcher forblev optimistisk: 

“Folk har tvivlet på os fra starten, men vi har bevist det modsatte. Vi kan tage kampen op på onsdag. Det er skuffende, men vi har troen, og det er ikke slut endnu.”

Onsdag den 16. oktober med to planlagte sejladser. I mellemtiden vil analytikere og trænere dykke ned i data og taktikker i forventning om friske forhold senere på ugen.

Med Emirates Team New Zealand foran 4-0 står INEOS Britannia over for en stejl udfordring, men historien viser, at intet forspring er sikkert før sidste sejlads.

Kilde. www.americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader