Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Masser af sejladser og møleøl i Tyskland, virker, lyder det fra danske sejlere, der fik tæsk af et tysk hold. PR-foto
Kapsejlads
Carsten Bech i Sønderborg-båden Mama Flux, tog 6. plads i X-79er-stævnet. PR-foto
Kapsejlads
X-79-sejler Jens Hedegaard og co. fra Kolding tog 2. plads i Glücksburg blandt 17 både. PR-foto

X-79-sejler Jens Hedegaard og co. fra Kolding tog 2. plads i Glücksburg blandt 17 både - moleøl var vigtig

Stævnet i Glücksburg og er en del af Fördewoche, så der var masser af både på vandet og god aktivitet på land. - X-79 klassen holdt tre fælles spisninger og to gange moleøl, hvoraf den ene stak lidt af, siger Jens Hedegaard til minbaad.dk. Bo Jarvig, på 6. plads på sønderjysk båd, sender rapport.

Af Troels Lykke |

Bo Jarvig, gast for Carsten Bech i Sønderborg-båden Mama Flux, tog 6. plads i X-79er-stævnet i Glücksburg i Flensborg Fjord. Han fortæller til minbaad.dk fra stævnet:

X-79 lever i bedste velgående. 3 sejladser blev der banket igennem på førstedagen. Alle i mål inden for 3-4 minutter. Vinden lå i middel vind med friske pust på 8-10 m/sek.

Jens Hedegaard i X2 fra Kolding var godt med 5-1-3, hvorimod Carsten Bech og vores hold, skulle banke rusten af og trak 7-4-2 hjem. Den tyske flåde er igennem årene fået løftet niveauet ganske betragteligt..

Ganske enkelt - fed race i Danmarks vildeste sportsbåd klasse. Lørdag bød på champagnevejr, dog med kæmpe vindspring på 30-40 grader.

Genuaen revnede trods reparation

Første sejlads lørdag gik som planlagt for os i Mama Flux, som hiver den første prik hjem og X2 med Jens Hedegaard trækker en fin 5. plads i hus.

I anden sejlads forsætter den gode stime for de to danske besætninger, men desværre måtte Mama Flux efter en forrygende start, stryge deres genua med en stor revne midt på, hvor efter X-79eren trillede rundt på banen og i mål som 10. plads, mens X2 hev en 4. plads hjem.

Mellem 2- 3 sejlads blev der klippet og klistret efter alle kunstens regler på vores Mama Flux, mens de øvrige både gjorde sig klar til start. Mama Flux nåede det i sidste sekund og fløj over stregen og lå i top 4 ved første top mærke, med X2 lige omkring sig, men klippe klister-kampen var forgæves.

Genuaen holdt ikke

Genua gav fortabt og Mama Flux sejlede ind for at arbejde på en holdbar løsning til søndagen, imellemtiden kæmpede X2 videre og fik sejlet en igen stabil 4. plads hjem.  Fjerde og sidste sejlads om lørdagen fik X2 virkeligt skudt kassen ind og vinder suverænt, hvilket bringer dem op på en samlet 2. plads.

Søndag var de tyske vejrguder ikke i sejler humør og fik ikke skabt nået som helst vind til X-79 sejlere, alle dagens sejladser blev ganske fornuftigt aflyst, og derefter lå det samlet resultat fast fra om lørdagen..

Stort tillykke til X2 med Jens Hedegaard ved roret og gasterne Uffe Jensen, Henrik Lehnskjold og  Ulrik Kynde Jensen med deres velfortjente sølvmedalje, og 6. plads til Mama Flux med rorsmand Carsten Bech og gasterne Søren Brask, Bo Jarvig samt Jannik Vestergaard. En besætning, der efter 9 års pause er tilbage i den fantastiske X-79er, lyder det fra Bo Jarvig.

Der bliver grint meget

Jens Hedegaard får det sidste ord:

- Der bliver grint, fortalt historier og delt trim fra de erfarne sejlere til de nye i X-79er-klassen. Så stor opfordring til at sætte kryds i kalenderen 2. uge i september i 2025 og kom ned og oplev 20 X-79ere på en lille bane med masser af fed action, lyder det afslutingsvis fra ildsjælen Jens Hedegaard fra Kolding Sejlklub.

Resultater X-79-stævne, Flensborg 2024

content-loader
content-loader
content-loader